Ana SayfaKadın‘Kadınların Barış Mücadelesi: Sırbistan, Kosova, Türkiye’

‘Kadınların Barış Mücadelesi: Sırbistan, Kosova, Türkiye’

HABER MERKEZİ – DEMOS Araştırma Merkezi ve FES ortaklığında İstanbul’da 13-14 Mayıs tarihlerinde düzenlecek olan “Kadınların Barış Mücadelesi: Sırbistan, Kosova, Türkiye” adlı uluslararası konferansın programı yayınlandı.

Demokrasi, Barış ve Alternatif Politikalar Araştırma Merkezi (DEMOS) ve FES işbirliği ile 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan konferansta kadınların barışın inşa sürecinin derinleştirilmesine katkı sunması amacı ile deneyimlerinin paylaşılması hedefleniyor.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden barış mücadelesi yürüten kadınların katılacağı konferansın birinci oturumunda Sırbistan’daki kimlik ve hafıza çalışmaları ele alınacak.

13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ve Türkiye’de kadınların barış inşasına katılımının konuşulacağı konferansın üçüncü oturumuna Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile çözüm sürecinde İmralı Heyeti’nde yer alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da katılarak deneyimlerini paylaşacak.

İstanbul’da Nippon Otel’de gerçekleştirilecek “Kadınların Barış Mücadelesi: Sırbistan, Kosova, Türkiye” konferansının tam programı ise şöyle:

Konferansa katılım için 10 Mayıs Çarşamba gününe kadar [email protected] adresine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

DEMOS hakkında

DEMOS devletsiz halkların, azınlıkların, farklı kimlik gruplarının ve kolektiflerin farklılıklarını kaybetmeden birlikte yaşadığı, barış ve eşitlik ilkesi temelinde kurulmuş bir toplumu tahayyül eder ve halkların, kimliklerin bu alana dair taleplerine odaklanmayı öncelikli olarak önüne koyar. Bu doğrultuda özgür, demokratik, adil ve hakikate dayalı bir toplumsallığın temel alındığı alternatif politikalar üretilmesine katkı sunmak için özgün ve eleştirel bir yaklaşım içinde olmayı benimser.

Bu hedefler doğrultusunda DEMOS Araştırma Merkezi; araştırmalar, projeler, söyleşiler, paneller, konferanslar, çeviriler ve yayınlar yoluyla demokratik temelde birlikte yaşama ilişkin tartışma ve politikalara katkı sunmayı hedefler.


Gazete Karınca