Ana SayfaKültür-SanatKente ve hikayelere farklı bir bakış: Alternatif Karşılaşmalar Festivali

Kente ve hikayelere farklı bir bakış: Alternatif Karşılaşmalar Festivali

HABER MERKEZİ – Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi’nin öncülüğünde bir araya gelen alternatif sanat ve kültür üreticileri, 13-18 mayıs tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Alternatif Karşılaşmalar Festivali” düzenleyecek. Kente ve hikayelerimize başka bir yerden bakmak üzere, duymaya alışkın olmadığımız içtenlikte açık çağrı niteliği taşıyan bir festival.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nden doğan Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi (GEN-DER), güncel konu ve sorunların toplumsal cinsiyet bakış açısıyla ele alınacağı “Alternatif Karşılaşmalar Festivali”ni düzenleniyor.

Festival, 13 Mayıs akşamı açılış kokteyli, basın buluşması ve film gösterimiyle başlayacak.

Alternatif Karşılaşmalar’da altı gün boyunca tiyatro, akademi, felsefe, politika, medya, sinema, plastik ve görsel sanatlar, performans ve müzik gibi birçok farklı disiplinden kişi ve grupların Ankaralılar ile buluşması planlanıyor.

Film gösterimleri, tiyatro oyunları ve konserlerle güçlendirilen festival, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iktidarların çelişkisine odaklanıyor.

Yoktan var edilen alternatif mücadele mekanizmaları

Kültür emekçileri kamusal ve bireysel özgürlüklere yönelik tehdit biçimleriyle karşı karşıya kaldığımız bir dönemde yoktan var edilen alternatif mücadele mekanizmalarını bu festivalle görünür kılmayı amaçlıyor.

“Alternatif Karşılaşmalar Festivali”, eşitsizlik, ayrımcılık, dışlama, damgalama, nefret söylemi ve düşmanlığa maruz kalan bütün alanlar ve bireyler arasında, kültür-sanatı bir direnme stratejisi olarak işaretleyecek olup; diyalog kurmayı ve böylece çözüm için kolektif bilinci harekete geçirmeyi planlıyor.

Ankara’nın bu yeni festivali, toplumsal cinsiyet bakış açısından kolektif ve alternatif yeni örgütlenme ve üretim kanalları yaratmayı hedefliyor.

Kimler destekliyor?

“Alternatif Karşılaşmalar”; Sivil Düşün desteğiyle, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi (GEN-DER), tiyatroTAM, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ve KHK’ler yoluyla ihraç edilen DTCF’li öğretim üyelerinin dayanışmasıyla hazırlandı.

Açılış Programı

13 Mayıs 2017 Cumartesi

19:00 Kokteyl & M0 Trio Caz Konseri

19.30 Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi’nin (GEN-DER) tanıtılacağı basın toplantısı.

20.00 Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak Belgeseli (Dramaturg ve edebiyatçı Eren Aysan & Mimar, feminist-aktivist Özge Göncü’nün katılımıyla)

Ayrıntılı bilgiye, alternatifkarsilasmalar adresinden ulaşabilirsiniz.


Gazete Karınca