Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Parti içi kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız

Kılıçdaroğlu: Parti içi kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunun ardından parti içinden yükselen ‘kurultay’ seslerine sert çıktı. CHP lideri, “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada partide olağanüstü kurultay isteyenlere sert çıktı.

“Bizim ‘Hayır’ımız sona ermiş değildir” diyen CHP lideri,  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (akpm) bazı saptamalarına yer verdi, anayasa referandumundaki eşitsizlikler ve haksızlıkların bu rapora da girdiğini ifade etti.

25 Nisan 2017’nin kendileri için dönüm noktası olduğunu, bu tarihte Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi yeniden denetim sürecine aldığını anımsattı.

“Batılılar bize düşman, niye denetime aldılar” diye kızıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, aynı kurumun 2004’te Türkiye’yi denetim dışına çıkardığında hep birlikte alkışladıklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, hangi gerekçeyle Türkiye’nin denetime alındığı üzerine hiç durulmadığını söyledi.

CHP lideri ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP üyeliğine ilişkin de konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Kurultay isteyenlere rest çekti

Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız.

YSK’ye tepki

Orada oturan yargıç, YSK’nin çetesini oluşturmaktadır. Ben hakim değilim, ben çeteyim diyor. Senin çeteliğini göstereceğiz. Yargıç dediğin onurlu olur. Kanunları ben tanımıyorum diyen insana yargıç mı denir?

‘Hayır’ımız sona ermedi

 Yüzde 49, bu ülkede demokrasiye inananların ortak oyudur. Demokrasiden yana olan herkesle konuşacağız. Bizim ‘Hayır’ımız sona ermiş değildir. Biz demokrasi mücadelesini yeni başlatıyoruz.

Erdoğan’ın AKP üyeliği

Bugün tarafsız bir cumhurbaşkanlığı süreci doluyor artık. Bir partinin genel başkanı artık 80 milyonun Cumhurbaşkanı olamaz. O dönem bitti. Bir partinin genel başkanı sadece o partiye oy verenlerin Cumhurbaşkanıdır. Saygıyı da bu çerçevede görecektir. Tarafsızlık üzerine yemin edildi. Bir partinin genel başkanı hangi tarafsızlık üzerine yemin edecek? Fenerbahçe kaptanını Fenerbahçe maçında hakem yapacaksın olur mu böyle şey. Biz bunu anlattığımızda inanmıyorlardı. Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor deniyordu. Bugün hepiniz tanık oluyorsunuz. Bugün törenle üye oluyor. Bir partinin genel başkanı AYM’ye, HSYK’ya hakim tayin edecek. Bütün üst düzey yöneticileri tayin edecek. Devlet de o olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Geçen yıl yapılamamıştı: Hıdrellez bu yıl Ahırkapı'da kutlanacak
Sonraki Haber
IŞİD mültecilere saldırdı: Aralarında çocukların da olduğu 37 kişi yaşamını yitirdi