Ana SayfaÖzelKitabı elle yazıp yasağı delmişti: Antalya L Tipi Cezaevi’nde kitap yasağı kalktı

Kitabı elle yazıp yasağı delmişti: Antalya L Tipi Cezaevi’nde kitap yasağı kalktı

HABER MERKEZİ – Bir tutuklu yakınının tutuklulara uygulanan ‘kitap ve gazete yasağı’ nedeniyle Birhan Keskin’in yaklaşık 200 sayfalık kitabını elle yazıp mektup olarak göndermesiyle gündeme gelen Antalya L Tipi Cezaevi’nde yasak kalktı. Ayrı hücrelerde tutulan 5 tutuklu  talepleri doğrultusunda aynı odada kalmaya başlarken, artık kitap ve gazetelerin girişinde bir kısıtlama yok.


Haber: EZGİ GÜL


Antalya L Tipi Cezaevi, geçtiğimiz hafta Dilara Çelik adlı bir tutuklu yakınının tutuklulara uygulanan ‘kitap ve gazete yasağı’ nedeniyle Birhan Keskin’in yaklaşık 200 sayfalık kitabını elle yazıp mektup olarak göndermesiyle gündeme gelmişti.

Haberin medyada geniş yer bulmasının ardından tutukluların,  bir arada kalabilme, sağlıksız havalandırma şartlarının iyileştirilmesi, kitap ve gazete yasağının kalkması talepleri kabul edildi.

Bu gelişmenin üzerine bu taleplerle açlık grevinde olan 5 tutuklu eylemlerini sonlandırdı.

Daha önce ayrı ayrı odalarda tutulan beş tutuklu artık aynı odada kalıyor, kitap ve gazetelere erişimlerinde ise bir sorun yaşanmıyor.

Ne olmuştu?

Dilara Çelik’in öğrenci ve gazeteci arkadaşları Mehmet Devrim Zongur, Süleyman Ay, Yasin Karasulu, Furkan İnce ve manevi babası Mehmet Ali Uğurlu 24 Mart’ta şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

10 gün gözaltında tutulan beş isim, 3 Nisan’da tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tutukluluk sürecinin başından itibaren tecritte olan tutukluların birinci dereceden yakınları haricinde kimseyle görüşmelerine, sağlıklı şartlarda havalandırmaya çıkabilmelerine, bir arada kalabilmelerine, kitaba ve gazeteye erişmelerine izin verilmiyordu.

Şartların iyileştirilmesi talebiyle açlık grevine gidilen tutukluların arkadaşı Dilara Çelik, Birhan Keskin’in Kim Bağışlayacak isimli 188 sayfalık kitabını eliyle yazarak mektup olarak gönderip kitap yasağını delmişti.

[irp posts=”33570″ name=”Cezaevi kitap yasağı getirince Birhan Keskin’in 188 sayfalık şiir kitabını elle yazıp yolladı”]