Ana SayfaGüncelKurtulmuş: Suriye’deki görüntüleri içimize sindiremiyoruz

Kurtulmuş: Suriye’deki görüntüleri içimize sindiremiyoruz

HABER MERKEZİ – ABD ve Rusya’nın YPG ile yakınlığına ve medyada da çıkan bazı fotoğraflara değinen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bu görüntüleri ‘içine sindiremediğini’ söyledi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 21 Mayıs’taki kongre, kabine değişikliği iddiaları ve ABD ile Rusya’nın YPG ile yakınlığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan 21 Mayıs’ta AKP’nin başına geçiyor, kabine revizyonu yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta AKP Genel Başkanı olacağını açıklayan Kurtulmuş, kabine değişikliğiyle ilgili olarak da “Siyasetin gerektiği durumlar ortaya çıktığında Bakanlar Kurulu’nun revizyonu gündeme gelir; ama bugün itibarıyla böyle bir revizyon söz konusu değildir” diye konuştu.

ABD ve Rusya’ya eleştiri: ‘İçimize sindiremiyoruz’

Kurtulmuş konuşmasında Kürt güçlerine yönelik hava harekâtından ötürü Türkiye’ye tepkili olan ABD ve Rusya’nın YPG ile yakınlığına da geniş yer ayırdı.

Kurtulmuş, ABD ve Rus askerlerinin YPG’lilerle fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin olarak “Türkiye Cumhuriyeti devleti, gerçekten dostlarımızın Türkiye’ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır” dedi.

Numan Kurtulmuş’un bu konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya gibi dost ve müttefikimiz olan ülkelere bir kere daha şu tavsiyede bulunuruz; Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü sağlamak bu bölgedeki siyasi geleceğin, bölge barışının en önemli unsurlarından birisidir. Bu bölgede, bu coğrafyada, ABD ve Rusya meşru güçler üzerinden ittifaklarını geliştirmek durumundadır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, 80 milyonluk nüfusa sahip, bölgenin ekonomik ve siyasal istikrar sahibi neredeyse yegane ülkesi olan bir ülke olarak gerçekten dostlarımızın Türkiye’ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır. Bunu çok açıkça ifade ediyoruz.

Biz burada, bu bölgede ABD ve Rusya ile uzun dönemli, ortak ve bölge barışını kurmaya dönük yeni perspektifler geliştirmek üzerinde samimi olarak çalışmaya hazırız. Çeşitli toplantılarda da bu görüşlerimizi her iki tarafla da paylaşıyoruz.

Dolayısıyla oradaki herhangi bir terör grubuyla ve hele hele Türkiye’ye karşı faaliyet içerisinde olan terör grubuyla dostlarımızın ve müttefiklerimizin görüntü vermesinin çok şık olmadığını, Türkiye’nin çok hoşuna giden bir durum olmadığını bir kez daha ifade etmek herhalde en doğru yoldur.




Önceki Haber
ABD vatandaşlarını bu kez Avrupa için uyardı: 'Saldırılar olabilir, dikkatli olun'
Sonraki Haber
Yıldırım'dan 'Sayın Genel Başkanım' diyen AKP'li üyeye: 'Bir daha söyle, kulağa çok hoş geliyor'