Ana SayfaÇeviriKuzey Kore: Amerika’ya nükleer saldırı yapabilecek teknolojiyi geliştirdik

Kuzey Kore: Amerika’ya nükleer saldırı yapabilecek teknolojiyi geliştirdik

HABER MERKEZİ – Kuzey Kore’den Pazar günü yaptığı ‘füze atışı denemeleri’ için “Balistik füzeye nükleer savaş başlığı takılıp takılamayacağını test ettik” açıklaması geldi. Başkan Kim Jong-un, daha fazla nükleer ve füze denemelerinin yapılacağını söylerken, Amerika’yı ise “Kuzey Kore’nin silahlarının anakarada ve Pasifik’te Amerika’yı vurabileceği” sözleriyle tehdit etti.

Haber: EZGİ GÜL


Kuzey Kore, Pazar günü attığı balistik füze hakkında açıklama yaptı.

Devlet Başkanı Kim Jong-un’un talimatıyla atılan füze Japonya açıklarında denize düşmüştü.

‘Kore stili’ ile üretilen yeni roket, çok yüksek irtifalara çıkabilmiş ve yarım saat havada kalarak 787 kilometre yol kat etmişti.

Kuzey Kore, ‘füze atışı denemeleri’ için yeni bir çeşit ‘orta-uzun menzilli balistik bir füzeye nükleer savaş başlığı takılıp takılamayacağını’ test ettiklerini ve başarılı olduklarını da açıkladı.

Başkan Kim Jong-un, daha fazla nükleer ve füze denemelerinin yapılacağına değinirken, Amerika’yı ise Kuzey Kore’nin silahlarının anakarada ve Pasifik’te Amerika’yı vurabileceği konusunda ‘tehdit etti’.

Daha önce de ülkeler arasında ‘nükleer restleşmeler’ yaşanmıştı fakat Kuzey Kore’nin bu iddiası gerçekse ülke, Amerika’nın anakarasına ulaşabilen nükleer savaş füzeleri yapabilmiş olması dolayısıyla dünya arenasında başka bir yere oturacak.

Ne olmuştu?

Kuzey Kore yaptırımlara rağmen nükleer silah programı üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

İkisi geçen yıl olmak üzere 2006 yılından bu yana 5 nükleer füze denemesi yapan Kuzey Kore, 5 Nisan Çarşamba günü de balistik füze denemesinde bulunmuştu. Japonya’ya doğru fırlatılan füze 60 kilometre uçtuktan sonra infilak etmişti.

Kuzey Kore’nin üzerinde çalıştığı nükleer başlıklı füzelerin menzilinin ABD topraklarına ulaşabildiği belirtiliyor.

Amerikan yönetimi ise Kuzey Kore’nin füze denemesine sert tepki gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, eğer Çin Kuzey Kore’ye nükleer silah programından vazgeçme yönünde baskı yapmazsa, ABD’nin Kuzey Kore konusunda tek başına hareket edeceğini ifade etmişti.

Öyle ki ABD Nisan ayında Deniz Kuvvetleri’ne ait bazı savaş gemilerini Kore Yarımadası’na göndermişti.

Kuzey Kore ise bu hamleye karşılık olarak ABD’nin gönderdiği uçak gemisini vurmaya hazır olduğunu duyurmuştu.