Ana SayfaÇalışma YaşamıLevent Üzümcü: Ödüllendirilmesi gerekenler 68 gündür açlık grevinde

Levent Üzümcü: Ödüllendirilmesi gerekenler 68 gündür açlık grevinde

ANKARA – 68 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için alana gelen tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü “Ödüllendirilmesi gereken arkadaşlarımız, bugün 68. gününü doldurmuş bir açlık grevindeler” dedi. Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise, Gülmen ve Özakça’nın tüm haksızlığa uğrayanlar için direndiğini belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönem talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 68. gününde sürüyor.

Gülmen ve Özakça Yüksel Caddesi’ndeki direniş alanına gelirken, tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü de destek için alana geldi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için desteğe gelen ve burada basın açıklaması yapan tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, “Ödüllendirilmesi gereken arkadaşlarımız, bugün 68. gününü doldurmuş bir açlık grevindeler” dedi.

Gülmen ve Özakça’nın yalnız olmadıklarını belirten Üzümcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın hiçbir ülkesinde barış isteyen insanlara zulüm yapılmaz”

Burada bu kadar insanın toplanmasının nedeni ikinizin ısrarlı ve onurlu duruşudur. Dünyanın hiç bir devleti kendi ülkesinde barış isteyen insanların ekmeği ile oynamaz. Bugün, 40 bine yakın insanın çeşitli nedenlerle işlerine son verilmiş durumda ve bir sonraki günün işini ve aşını düşünerek yaşamak zorunda. Kimi garsonluk yaparken, kimi de limon satmakta,ancak bu insanlar bu ülkenin yetiştirdiği nadide insanlar. İstedikleri şeyi düzgün ve yalın biçimde dile getirmiş ve silahların değil, anlaşmaların olduğu bir barışın peşine düşmüşlerdir.

Ödüllendirilmesi gereken arkadaşlarımız, bugün 68. gününü doldurmuş bir açlık grevindeler. İşleri ve aşları ile sınanmaktalar. Dünyanın hiçbir ülkesinde barış isteyen insanlara bu zulüm yapılmaz. Barışı, onurları ile imzalamış insanlara bu zulüm yapılamaz. Gülmen ve Özakça’dan yalnız olmadıklarını, bu ülkede hala vicdanlı insanların varolduğunu unutmamalarını rica ediyorum.

Nazlıaka: Nuriye ve Semih tüm haksızlığa uğrayanlar için direniyor

Levent Üzümcü ardından açıklama yapan Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise, Gülmen ve Özakça’nın tüm haksızlığa uğrayanlar için direndiğini belirtti.

Direnişin 188. gününde bir kez daha dayanışma içinde olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir insanın hayatta başına gelebilecek en kötü şey vicdan çürümesidir. Bu nedenle acınması gereken birileri varsa haksızlığıa uğrayanlar değil, o haksızlığı yapanlardır. Böyle bir haksızlığa hepimiz duyarlılığımızı göstereceğiz, Nuriye ve Semih’in yanında olacağız. Unutmamalıyız ki dünyada tarihi değiştirenler boyun eğenler değil, hayır deme cesaretini gösterenlerdir. İnsanların işlerini ellerinden alabilirsiniz, ama onların yüreklerini ve onurlarını ellerinden alamazsınız. Bugün Nuriye ve Semih yalnzıca iş ve aş mücadelesi vermiyor, aynı zamanda onurlarını koruyorlar, tüm haksızlığa uğrayanlar için direniyorlar.