Ana SayfaDünyaMacron, Fransa Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu

Macron, Fransa Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu

HABER MERKEZİ – Fransa’da seçimleri kazanan Emmanuel Macron, bugün düzenlenen törenle resmen Cumhurbaşkanı koltuğuna oturdu. Macron, “Fransa’yı korkusuz bir şekilde yaşanacak bir ülke yapan değerler güçlendirilecek” dedi.

Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı olarak seçildiği 7 Mayıs seçimlerinden bir hafta sonra François Hollande’dan görevi resmen devraldı.

39 yaşındaki Macron, Fransa’nın en genç Cumhurbaşkanı oldu.

Düzenlenen törende Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yapan Macron, “Dünya ve Avrupa, bugün hiç olmadığı kadar Fransa’ya ihtiyaç duyuyor” dedi.

Macron, “Fransa’yı korkusuz bir şekilde yaşanacak bir ülke yapan değerler güçlendirilecek. Laik Cumhuriyet savunulacak. İhtiyacımız olan Avrupa yeniden kurulacak, yeniden başlatılacak, zira Avrupa bizi koruyor” dedi.

Fransızların kendisinden beklediği işlerin bilincinde olduğunu savunan Macron, kolaycılığa kaçmayacağını belirtti.

Macron, şunları söyledi:

Fransa her zaman özgürlük ve insan haklarının yanında yer alacaktır. Devasa bir rolümüz var. Daha güçlü, daha demokratik bir Avrupa’ya ihtiyacımız var. Gençliğimizin hakkettiği bir dünya kurma rolümüz var.

Emmanuel Macron, 7 Mayıs’taki seçimlerde oyların yüzde 66’sını alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen’in oyları yüzde 33.9’da kalmıştı.

[irp posts=”33518″ name=”FRANSA SEÇİMİ | Macron, Fransa’nın 8. Cumhurbaşkanı oldu”]