Ana SayfaGüncelMarmara’dan ihraç edilen Yard. Doç. Müftüoğlu’nu öğrencileri uğurladı

Marmara’dan ihraç edilen Yard. Doç. Müftüoğlu’nu öğrencileri uğurladı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu öğrencileri tarafından uğurlandı. Müftüoğlu, “Eğer bilim yapacaksanız egemenlere karşı durmanız gerekiyor” diye konuştu.

Son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu, öğrencileri ve meslektaşları tarafından üniversitenin Göztepe Kampüsü’nden uğurlandı.

Uğurlama törenine, emek meslek örgütleri de katıldı.

Müftüoğlu, öğrencileri ile kampüsteki “son dersini” yaptıktan sonra, öğrencilerinin eşliğinde Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden çıkarak, kendisini karşılamaya gelen ihraç edilen diğer akademisyenler ve emek örgütleri temsilcilerinin bulunduğu üniversitenin ana kapısına alkışlar ile yürüdü.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nün ana kapısında düzenlenen açıklamada, kendisini karşılayan akademisyenlerin ve emek örgütü temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan Müftüoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

Üniversiteleri bir grup elittin ya da egemenlerin kendilerini yeniden ürettikleri bir yer değil, toplumun geniş kesimlerinin çıkarlarını savunan, toplumun daha iyiye gitmesinin, refah içerisinde yaşamasının bilimini yapmak için uğraştık. Bütün derdimiz bu oldu. Aslında bu yüzden hedef olduk.

Hatta şunu söyleyebilirim, barış imzacısı olan bütün arkadaşlarımız, belki farklı fikirlerde olabiliriz, her konuda aynı fikirde olmayabiliriz; ama şurası çok nettir ki kendileri kariyerist değillerdir. Kendileri para için bir şey yapmazlar. Yaptıkları her şeyi toplum için yapmışlardır. Hepsinin kendi alanlarında dertleri toplum olmuştur. Zaten aksi olsaydı böyle bir metine imza atmazlardı. Kendilerini burada riske atmazlardı. Durum bunu gerektiriyor.

Eğer bilim yapacaksanız egemenlere karşı durmanız gerekiyor. Eğer yüksekten korkuyorsanız pilot olamazsınız. O zaman egemenlere karşı direnmekten korkuyorsanız, akademisyen olamazsınız. Eğer olduysanız bu işin gereğini yapacaksınız.

Müftüoğlu, konuşmasının ardından, öğrencileri ile vedalaşarak üniversiteden ayrıldı.

Akademiden ihraçlar

OHAL kapsamında son olarak iki KHK daha yayınlanmıştı.

Bunlardan 689 Sayılı KHK ile 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edilirken, bunların 484’ü akademisyendi.

484 akademisyenden 66’sı ise Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi imzacısıydı.

Barış İçin Akademisyenler, son KHK ile bugüne dek kararnameler ile ihraç edilen imzacı sayısının 371’e yükseldiğini duyurmuştu.