Ana SayfaGüncelMarmaris’te tur otobüsü devrildi: 24 kişi hayatını kaybetti

Marmaris’te tur otobüsü devrildi: 24 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Muğla-Marmaris karayolunda tur otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada 24 kişi kişinin yaşamını yitirdi, 10 kişinin de yaralandı. Otobüste 3’ü erkek 31’i kadın olmak üzere 34 kişi vardı.

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiinde yerli turistleri taşıyan bir tur otobüsü devrildi.

03 FR 247 plakalı aracın, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin açıklama Muğla Valiliği’nden geldi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazayı yapan otobüste 3’ü erkek 31’i kadın olmak üzere 34 kişinin olduğunu belirtti.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 4’ünün daha yaşamını yitirmesi ile birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 24’e yükseldi.

Böylelikle çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların sayısı 10.

Çiçek, kazaya ilişkin ise “İlk belirlemelere göre acarın frenleri patlamış” dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise katıldığı bir televizyon kanalından kazayla ilgili şunları söyledi:

Rakam vermek yanlış olur. Çok taze ve çok yeni kaza. Muğla karayolu ile Marmaris karayolu arasında bulunan Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada yaşanmış olay, Duble yol gerçi bölünmüş yol. Orada meydana geliyor.

Yaşamını yitirenlerin kimlik bilgileri netleşti

Tur midibüsünün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin kimlikleri bilgileri netleşti.

Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderilen 24 kişinin kimlik bilgileri şu şekilde:

Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Nesrin Öksüz, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ, Habil Güler, Kemal Öksüz.

Anneler Günü için yola çıkmışlar

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Buca’dan, Akyaka’ya gitmek üzere hareket ettikleri öğrenildi.

Hürriyet’ten Burcu Şen’in haberine göre, Turun Murat Ceylan adında bir kişi tarafından organize edildiği, grubun 6 araçla Marmaris’e doğru yola çıktı.

Gruptaki diğer araçlardan 3’ünün önde, iki aracın da kaza yapan midibüsün arkasından geldiği kaydedildi.

Organizatör Murat Ceylan’ın eşi Nazlı Ceylan’ın da ölenler arasında olduğu, Nazlı Ceylan’ın Aydın Çine’deki molada diğer midibüsten inerek kaza yapan araca bindiği ifade edildi.