Ana SayfaGüncelMeclis Başkanlığı tutuklu HDP’li vekilin soru önergesini reddetti

Meclis Başkanlığı tutuklu HDP’li vekilin soru önergesini reddetti

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan HDP Milletvekili Selma Irmak’ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebi ile sunduğu soru önergesi “Cezaevlerindeki baskı, işkence, tecrit ve hak ihlalleri” ifadesinin iç tüzüğe aykırı olduğu gerekçesi ile reddedildi.

Tutuklu HDP Milletvekili Selma Irmak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Selma Irmak tarafından tutuklu bulunduğu cezaevinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebi ile TBMM Başkanlığı’na gönderilen yazılı soru önergesi, önergede yer alan “Cezaevlerindeki baskı, işkence, tecrit ve hak ihlalleri” ifadesi ile “Anayasa’ya, uluslararası sözleşmelere ve ilgili mevzuata aykırı bir şekilde uygulamaya konan KHK’lerin kaldırılması, iptali veya hukuka uygun hale getirilmesi için çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” ibareleri nedeni ile reddedildi.

TBMM Başkanlığı tarafından tutuklu Selma Irmak’a verilen yanıtta, “istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceği” belirterek, ilgili kısımları çıkarması halinde önergenin işleme alınabileceği belirtildi.

Selma Irmak tarafından el yazısı ile kaleme alınan ve reddedilen kısımların altının çizildiği önergenin metni ise şöyle: