Ana SayfaGüncelMilliyet ‘şehrin en iyisi’ni seçti: ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyen Sedat Peker

Milliyet ‘şehrin en iyisi’ni seçti: ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyen Sedat Peker

HABER MERKEZİ – Milliyet gazetesinin ‘Şehrin En İyileri Ödül Töreni’nde “En Hayırsever İş Adamı” ödülü “Oluk oluk kan akıtacağız” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e verildi.

Milliyet gazetesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Şehrin En İyileri Ödül Töreni”nde bu yıl “En hayırsever iş adamı” ödülü organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker’e verildi.

Yeme-içme, mekan, otel, işletmeci, marka sahibi, iş adamı, şef, ve AVM’lerin bulunduğu 50 farklı kategoride verilen ödüller iki ay süren anket çalışmaları sonucunda belirlendi.

Peker’in ‘kanlı’ sözleri

İsmini “Reis Sedat” olarak değiştiren Peker, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi, Rize’de gerçekleştirdiği AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mitinginde, “Ne zaman ki bu kadrolar yorgun düşerse, vatandaşın kendini savunma hakkı doğarsa, meşru müdafaa hakkı doğduğu zaman; adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız” demişti.

Peker, Barış İçin Akademisyenler için de “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” tehdidinde bulunmuştu.

Peker başkanlık referandumunda da ‘Hayır’ diyenlere yönelik tehdit açıklamalarıyla gündeme gelmişti.