Ana SayfaGüncelMithat Sancar: Seçimlerde ‘yol kazası’ istemiyorlar, OHAL’i 2019’a kadar sürdürecekler

Mithat Sancar: Seçimlerde ‘yol kazası’ istemiyorlar, OHAL’i 2019’a kadar sürdürecekler

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Mithat Sancar, birinci yılını dolduracak olan OHAL’in 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürdürülmesinin amaçlandığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL), Temmuz ayında bir senesini tamamlayacak.

Peki, henüz geçtiğimiz günlerde bir kez daha uzatılan OHAL ne kadar sürecek?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar’a göre OHAL, 2019 seçimlerine kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreci “yoluna çıkan engelleri temizleme” amacıyla kullandığını ifade eden HDP’li vekil, Erdoğan’ın son OHAL açıklamalarının ise ‘gayri ciddi’ olduğunu söylüyor.

Benim görebildiğim kadarıyla seçimlere (2019 cumhurbaşkanlığı seçimi) kadar olan dönemi OHAL ile götürmeyi amaçlıyorlar. Seçimlerde de kendisinin kazanacağı ve AKP’nin çoğunluğu elde edeceğini düşünüyor.

Seçime kadar OHAL’i yol temizliği için kullanmayı amaçlıyorlar. Toplumu OHAL’e alıştırmak istiyorlar. Bunun da asıl hedefi seçime kadar yol kazasına uğramamaktır. Seçimlerde bir yol kazası istemiyorlar.

90’larla bir kıyaslama da yapan Sancar, ‘iki kötünün tercihi’ vurgusu yaparak “Ne OHAL’in bu şeklini ne o şeklini istemiyoruz” diyor ve ekliyor:

90’lardaki OHAL’in bile bir farkı vardı. AYM, “OHAL KHK’leri sadece OHAL ile ilgili konulara ilişkin yapılabilir” şeklinde karar verdi ve KHK’lerin çeşitli bölümlerini iptal etti o dönemde. Ama şimdi AYM yapılan başvuruları reddetti. Şimdiki OHAL mutlak keyfi bir yönetim…