Ana SayfaDünyaMusul operasyonunda son aşama başlatıldı

Musul operasyonunda son aşama başlatıldı

HABER MERKEZİ – Irak ordusunun Musul’da IŞİD’in kontrolünde kalan son bölgeyi almak için operasyon başlattığı açıklandı.

Irak’ın en büyük şehirlerinden olan Musul’un IŞİD’den kurtarılması için devam eden operasyonun son aşaması başlatıldı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin de destek verdiği Irak ordusu, operasyon öncesinde havadan bildiri atarak bölge sakinlerinden mahalleleri terk etmelerini istedi.

Ortak Özel Harekât Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ordu güçleri El Şifa mahallesine ve Cumhuriyet Hastanesi’ne, federal polis güçleri El Zincili mahallesine ve terörle mücadele güçleri El Saha El Ula mahallesine taarruz başlattı” denildi.

Son aşama, Musul’da IŞİD’in kontrolünde olan bölgenin tarihi kent merkezi ve Dicle Nehri boyunca sıralanan üç komşu mahalleyi kapsıyor. Üç mahallenin tarihi kent merkezinin kuzeyinde yer aldığı belirtiliyor.

Irak kuvvetlerinin mahallelerin bitişik evler ve dar sokaklardan oluşan yapısı nedeniyle IŞİD’i çıkarmakta zorlandığı ifade ediliyor.

Musul’u geri almak için Ekim 2016’da kapsamlı bir operasyon başlatılmıştı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Şaban Nasiri’nin Musul’da IŞİD ile çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği açıklandı.

Previous post
Gülmen ve Özakça’dan Bakan Soylu’ya yanıt: 'Teröristsek' nasıl memur olduk?
Next post
Galatasaray Adası'ndaki yapılaşma yıkıldı