Ana SayfaDünyaNoam Chomsky: Trump’ın Cumhuriyetçi Partisi dünya tarihindeki en tehlikeli organizasyon

Noam Chomsky: Trump’ın Cumhuriyetçi Partisi dünya tarihindeki en tehlikeli organizasyon

HABER MERKEZİ – ABD’li ünlü analist ve dil bilimci Noam Chomsky, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlığının asıl zararının dünyaya olacağını söyledi. Trump yönetiminin iklim değişikliği yasası ile tüm canlılara zarar vereceğini belirten Chomsky, Trump’ın mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’yi de dünya tarihindeki ‘en tehlikeli organizasyon’ olarak tanımladı.

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Noam Chomsky, Donald Trump’ın ABD Başkanlığı ve bunun olası tehlikelerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Chomsky, BBC’ye verdiği mülakatta Donald Trump’ın başkanlığının asıl zararının dünyaya olacağını söyledi ve “Aslında vermeye başladı bile” diye konuştu.

Trump’ın seçilmesinin en önemli sonucunun reddettiği iklim değişikliği konusunda olacağını açıklayan Chomsky, Trump’ın mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’yi ise dünya tarihindeki ‘en tehlikeli organizasyon’ olarak tanımladı.

Bu yaptığım çok çirkin bir açıklama biliyorum. Bunu söylediğim zaman bunun çok çirkin bir açıklama olduğunu da söyledim ama gerçek bu.

Chomsky’ye göre Cumhuriyetçi Parti insanlığın geleceğini tehlikeye atıyor.

Samimi olarak neye inandıklarının bir önemi yok. Eğer bu düşüncenin sonucu; daha fazla fosil yakıt kullanmak ve gelişmekte olan ülkeleri desteklememek ise, eğer sonuçları bunlarsa bu düşüncenin, bu oldukça tehlikeli.