Ana SayfaGüncelOğlunun cenazesi için 79 gündür açlık grevinde: 17 kilo kaybetti, sol gözünde görme kaybı başladı

Oğlunun cenazesi için 79 gündür açlık grevinde: 17 kilo kaybetti, sol gözünde görme kaybı başladı

HABER MERKEZİ – Dersim’e yönelik bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için 79 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün, 17 kilo kaybetti. Sol gözünde görme kaybı da başlayan Gün, polisin eylem alanında zırhlı araçlarla kendisini taciz ettiğini ve belediyenin ise her gün ‘kamu yeri işgal edildi’ gerekçesiyle para cezası kestiğini söyledi. Gün, “Herkesin bize sahip çıkması lazım. Yoksa vicdanları ile baş başa kalırlar” ifadeleriyle kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda açlık grevine başlayan 70 yaşındaki Kemal Gün’ün eylemi 79’uncu gününe girdi.

Gün, 74 kilo ile başladığı açlık grevinde 17 kilo kaybederek 57 kiloya düşmüş durumda.

Gün’ün sol gözünde görme kaybı da başladı.

‘Benim mezar hakkım var, ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler’

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinden Fırat Yeşilçınar’a konuşan Gün, eylemini çocuğunun cenazesine alabilmek için sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Bizim sağlık durumumuz önemli değil. Biz çocuklarımız için yaşadık. Çocuklarımız için de her şeyi yaparız. Benim mezar hakkım var. Eğer ki çocukları var ise babaları ve anaları var ise vicdanları var ise ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler. Biz açlık grevine meraklı değiliz. Fakat her şeyi çocuklarım için yapıyorum. Versinler cenazemizi dinimizin ve adetlerine göre defnedelim. En azından başında dua edeceğimiz bir mezarı olsun. Sadece kemiklerini versinler gidip defnedelim.

Kamuoyuna duyarlılık çağrısı

Eylemini sürdürdüğü Seyit Rıza Meydanı’nda polisin zırhlı araçlarla kendisini taciz ettiğini ve belediyenin ise her gün ‘kamu yeri işgal edildi’ gerekçesiyle para cezası kestiğini belirten Gün kamuoyuna ise şu çağrıyı yaptı:

Kamuoyuna ve güzel insanlara şunu söylüyorum. Herkesin bize sahip çıkması lazım. Yoksa vicdanları ile başbaşa kalırlar.