Ana SayfaGüncel‘Olay geçiştiriliyor’ diyen CHP’li Tanrıkulu: Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın suskunluğu skandaldır

‘Olay geçiştiriliyor’ diyen CHP’li Tanrıkulu: Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın suskunluğu skandaldır

HABER MERKEZİ – CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Silopi’de zırhlı polis aracının bir eve girerek 2 çocuğun ölümüne neden olmasına tepki göstererek, “Henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan açıklama yapılmamış olması skandaldır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün bir eve zırhlı polis aracının girerek 2 çocuğun ölümüne neden olmasına sert tepki gösterdi.

“Henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan açıklama yapılmamış olması skandaldır” diyen CHP’li vekil, “Ne yazık ki olay sıradan bir vaka olarak geçiştirilmek istenmektedir” açıklamasında bulundu.

Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle:

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gece zırlı polis aracının Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarparak girmesi sonucu uykudaki iki çocuk öldürülmüşlerdir. 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Furkan kardeşlerin öldürülmeleriyle ilgili henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan açıklama yapılmamış olması skandaldır! İki çocuğun yataklarında öldürülmesi bir ülke için sarsıcı olacakken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere en üst düzeyde tüm yetkililerin açıklama ve taziyelerini gerektirirken ne yazık ki olay sıradan bir vaka olarak geçiştirilmek istenmektedir.

Ancak bu olay geçiştirilemeyecek kadar ağır ve acıdır. Muhammet ve Furkan kardeşleri yataklarında öldüren bu olayın sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı ve en tepe noktasındaki yetkililer sorumluluklarını kabul ederek bir an önce Yıldırım ailesinden özür dilemelidirler.

İki güzel evladını kaybeden Yıldırım ailesi başta olmak üzere tüm Silopi halkına başsağlığı dilerken, bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan tarihinde devriye gezen polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı araç bir evin duvarını yıkarak içeri girmişti.

Polisler, 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olmuştu.

  Görgü tanığı amca anlattı: Savcı gelmedi, polisler zırhlı aracı hemen kaldırdı, delil falan bırakmadılar

2 yeğenini kaybeden amca Suat Yıldırım, tanık olduğu olayı şöyle anlatmıştı:

Emniyette bir polisin bu olaya karıştığını fakat açıklayamayacaklarını söylemişler kardeşime. Savcı gelmedi olay yerine. Polisler gelir gelmez kobra aracı çekip götürdüler. Delil falan bırakmadılar. Kader diyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız.

Çocukların öldürülmesinin ardından panzerin şoförünün alkollü olup olmadığı tartışması dönerken, Valilik bununla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Valilik açıklamasında olayın kendilerini ‘son derece üzdüğü ve derinden sarstığı’ savunulurken, şunlar ifade edilmişti:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir.




Önceki Haber
4 ay tutuklu kalmıştı: Gazeteci Beritan Canözer beraat etti
Sonraki Haber
Otobüste cinsel saldırıda bulunan erkeğe 'indirimsiz' 34 yıl hapis cezası