Ana SayfaÇeviriPapa’dan Orta Doğu açıklaması: Birçok suçsuz insan çok kötü şartlarla sınanıyor

Papa’dan Orta Doğu açıklaması: Birçok suçsuz insan çok kötü şartlarla sınanıyor

HABER MERKEZİ – Papa Francis, Vatikan’da yaptığı pazar konuşmasında Orta Doğu’da süregelen savaş haline ithafen “İster Hıristiyan ister Müslüman ister Ezidi olsunlar, birçok suçsuz insan bu savaş dolayısıyla acı çekiyor” dedi. Francis, ‘sevgi dolu barışçıl bir gelecek inşa etmek için diyalog yolunu seçmeliyiz’ diyerek “savaşın her türlüsünden kaçınmalıyız” vurgusu yaptı.


Çeviri: EZGİ GÜL


Papa Francis, Musul’un büyük bir kısmının IŞİD’den kurtarılması üzerine pazar konuşmasında Orta Doğu’da süregelen savaşa yer vererek “İster Hıristiyan, ister Müslüman ister Ezidi olsunlar, bu insanlar suçsuz olmalarına rağmen ayrımcılık ve şiddet dolayısıyla acı çekiyor” dedi.

Reuters’in haberine göre ABD öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği peşmerge ve Irak ordusu, yedi ayın sonunda Musul’un büyük bir kısmını IŞİD’den kurtarmıştı.

Francis, konuşmasında savaştan etkilenen insanların suçsuz olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

Birçok suçsuz insan çok kötü şartlarla sınanıyor. İster Hıristiyan, ister Müslüman ister Ezidi olsunlar, bu insanlar suçsuz olmalarına rağmen ayrımcılık ve şiddet dolayısıyla acı çekiyor.

Papa Francis, bütün toplumların savaşın her türlüsünden kaçınması gerektiğine vurgu yaptı:

Ben, farklı toplumların diyalog ve hoşgörü patikasında beraberce yürümelerini isterim. Saygı, sevgi dolu ve barışçıl bir gelecek ancak böyle inşa edilebilir. Savaşın her türlüsünden uzak durmalıyız.