Ana SayfaGüncelReina katliamında hayatını kaybedenler için 33 bin TL tazminat

Reina katliamında hayatını kaybedenler için 33 bin TL tazminat

HABER MERKEZİ – İstanbul Valiliği, 1 Ocak 2017 tarihinde gece kulübü Reina’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 39 kişinin aileleri için kişi başı 33 bin 620 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

İstanbul Ortaköy’de 2017’nin ilk saatlerinde IŞİD saldırısının hedefi olan ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği ünlü eğlence merkezi Reina’daki katliamın ardından “Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun” kapsamında altı uzmanın yer aldığı bir komisyon oluşturuldu.

Hayatını kaybeden 39 kişinin yakınlarının başvurularını kabul eden İstanbul Valiliği, kişi başı 33 bin 620 lira “terör tazminatı” ödenmesine karar verdi.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre 12 kişinin ailesine ödeme yapıldı. Kalan 27 kişiyle ilgili dosyaların incelemesi devam ediyor.

Saldırı gecesi yaralanan 121 kişinin başvuruları da değerlendirmeye alınırken, bu kişilerin alacağı tazminat tutarının gördüğü zarara göre belirleneceği kaydedildi.

Öte yandan aileler ise tazminat miktarını az buldu.

Ne olmuştu?

İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü gece kulübü Reina’ya yeni yılın ilk saatlerinde 39 kişinin yaşamını yitirdiği bir saldırı düzenlenmişti.

Saldırganın Özbek asıllı Abdulkadir Masharipov olduğu belirlenmişti.

Saldırgan Masharipov İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.

Ortaköy katliamını IŞİD üstlenmişti.