Ana SayfaGüncelSalihli’de mevsimlik işçilere silahlı saldırı: ‘Hepiniz Kürtsünüz’

Salihli’de mevsimlik işçilere silahlı saldırı: ‘Hepiniz Kürtsünüz’

HABER MERKEZİ – Salihli’de mevsimlik tarım işçileri ile köylüler arasında tartışma sonucu köylüler işçilere “Hepiniz Kürtsünüz. Hepiniz kırosunuz” diye bağırarak silahla saldırdı, linç etmek istedi.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek Köyü’nde mevsimlik işçiler ile köylüler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın bir süre sonra büyümesi üzerine 30 kişilik bir grup tarım işçilerine silahlarla saldırdı. dihaber’in haberine göre saldırıda tarım işçisi Ömer. S kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.

Jandarmanın müdahale ile birlikte saldırı sona ererken, Ömer S. ve diğer işçiler  ile köylüler birbirlerinden şikâyetçi oldu.

Silahla işçilere saldıran gruptan kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Yaşananları anlatan Ömer S, dün gece kaldığı çadıra giderken yaşanan yağış nedeniyle motosikleti ile Kamil Ü.nün arazisine yuvarlandığını ifade etti. Tarlada çok az bir tahribat yaşandığını ve Kamil Ü.nün sabah yaşananlardan haberdar olması üzerine tarım işçileri ile görüştüğünü ve yaşananları kendilerine aktardıklarını söyledi.

Kamil Ü.nün kendilerine hakaret etmeye başladığını iddia eden Ömer S., kendilerine “Hepiniz Kürtsünüz. Hepiniz kırosunuz” diye bağırarak silahı ile ateş ettiğini ifade etti.

Şans eseri yaralanan kimsenin olmadığını belirten Ömer S., Kamil Ü. İle yaşadıkları tartışma sonrasında 30 kadar köylünün de devreye girerek kendilerine saldırdığını ve darp ettiklerini söyledi.

Saytekin, şikayetçi olduklarını belirtirken, kafasında kırık ve çatlaklar olduğunu dile getirdi.

Saldırının ardından Jandarmanın da kendilerini suçladığını aktaran Ömer S., kendilerine orada ne işleri olduğunun sorulduğunu ve kanıt olarak sundukları kurşun kovanlarının da el sürüldüğü için delil olmaktan çıktığı söylenerek, gönderildiklerini ifade etti.