Ana SayfaGüncelSefer Selvi’den tepki çeken karikatürü ile ilgili açıklama: Kadınlardan özür diliyorum

Sefer Selvi’den tepki çeken karikatürü ile ilgili açıklama: Kadınlardan özür diliyorum

HABER MERKEZİ – Evrensel Gazetesi karikatüristi Sefer Selvi, kadınların tepkisine neden olan  Danıştay Başkanı’nın yargıya ilişkin açıklamasını konu alan ‘hamile themis’ karikatürü ile ilgili açıklama yaptı. Selvi, “Tüm kadınlardan özür diliyorum” dedi.

Karikatürist Sefer Selvi, Danıştay Başkanı’nın yargıya ilişkin açıklamasını konu alan ve kadınların tepkisini çeken ‘hamile themis’ karikatürü ile ilgili açıklama yaptı.

Adalet terazisini taşıyan kadın figürünü hamile olarak çizen Selvi,  karikatüründe ‘iktidardan hamile kalan adaleti temsil eden kadın’ karnını tutarak “16 Nisan’dan sonra iyice belirginleşti” diyordu.

Selvi gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yanlış anlaşıldım tüm kadınlardan özür diliyorum.

Adaletin sembolü kadını hamile çizdiğim karikatür cinsiyetçi bulunmuş. Söz konusu karikatürü çizerken amacım tecavüzü yüceltmek değildi. Tam tersine adaletin içine düşürüldüğü acıklı durumu karikatürize etmeyi düşünmüştüm.

Açıkçası yıllarca demokrasiyi, insan haklarını ve kadın haklarını savunan biri olarak cinsiyetçi suçlaması beni üzdü. Benim sözüm yargının bağımsızlığını kaybetmesinedir.

Ha bir de bu karikatürden hareketle Evrensel Gazetesi cinsiyetçilikle suçlanmış. Ben karikatürlerimi çizerken onların bana herhangi bir müdahalede bulunmaları söz konusu değil. Ben o karikatürü özgür irademle çizdim, özgür irademle de kaldırmalarını istedim.

Kısacası yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, tüm kadınlardan özür diliyorum.

  Kadınlardan Evrensel'in karikatürüne 'cinsiyetçilik' eleştirisi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muhalefetten iktidara: 'Millet açlık grevinde ölüyor, TBMM niçin çalışmıyor?'
Sonraki Haber
AB Bakanı Çelik’e göre Türkiye gazeteciler için ‘güvenli’: ‘Cezaevindekiler gerçek gazeteci değil’