Ana SayfaGüncelSelin Sayek Böke: Dokunulmazlık konusunda CHP’nin tavrı yanlıştı

Selin Sayek Böke: Dokunulmazlık konusunda CHP’nin tavrı yanlıştı

HABER MERKEZİ – Selin Sayek Böke, CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması sürecindeki tutumuna dikkat çekerek, istifa gerekçelerinden birinin de bu olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcülüğü ve genel başkan yardımcılığı görevlerinden istifa eden Selin Sayek Böke, istifasına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Çiğdem Toker’e konuşan Sayek Böke, istifasının ‘siyasi bir itiraz’ olduğunu dile getirdi.

İstifa sürecindeki kırılma noktalarına değinen Selin Sayek Böke, “Elbette herşey o gün olup bitmedi… Temsil ettiğim siyaseti ve seçmeni, onların sesi olmam gerektiğini düşündüğüm her kritik dönemeçte itirazları dile getirdim” diye konuştu.

Toker’in “Dokunulmazlıklar bu dönemeçlerden biri miydi?” sorusuna ise Sayek Böke şu yanıtı verdi:

Dokunulmazlıklar her birimizin kendi vicdanında oy verdiği bir süreç. Benim vicdanım orada ‘Hayır’ demeyi gerektiriyordu. Partimizin genel tavrının da ‘Hayır’ olması gerektiği konusundaki ısrarlı tutumumu, hem MYK’da hem son ana kadar sayın genel başkanımla yaptığım görüşmelerde dile getirmek konusunda hiçbir tereddüt duymadım.

CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasında ‘Evet’ desteği olmasaydı bugünkü durumun nasıl olacağı sorulan Sayek Böke, şöyle devam etti:

Türkiye siyasetinin farklı evrileceğini düşünüyorum. Ama siyaseti, yol ayrımlarında verilen kararlarda, “Bu olmasaydı ne olurdu” üzerinden okumayı doğru bulmuyorum. Geleceğe, yarın ne yapmamız gerekiyor diye bakmamız gerekiyor.

Referandum sonrası CHP’nin tutumundan duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Sayek Böke, şunları kaydetti:

Biz milyonlara, bütün kişisel dertlerinizi bir kenara bırakın, hastaysanız bile o sandığa mutlaka gidin, dedik. ‘Siz yoksanız demokrasi eksik’ dedik. Bize düşen görev de onların ortaya koyduğu iradeye, aynı kararlılık ve ısrarla sahip çıkmaktı. Bu görüşümü paylaştım. CHP, AKP’nin ortaya koyduğu siyasetin karşısında laik, demokratik solda, bugünkü düzen altında ezilenlerin sesi olmakla yükümlü siyasi alternatif olmak zorunda. Bu alternatifin yeterince güçlü konulmadığını düşündüğüm her dönemeçte itirazımı dile getirdim.


Cumhuriyet’te yer alan röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'nin 'ittifak' çağrılarına sol muhalefet ne diyor?
Sonraki Haber
Erdoğan ABD ve Rusya'ya 'yakıştıramıyor': Gelen haberleri dedikodu mesafesinde görmek istiyorum