Ana SayfaGüncelSemih Özakça: Hükümetin tek yapacağı şey bizi işimize geri döndürmek

Semih Özakça: Hükümetin tek yapacağı şey bizi işimize geri döndürmek

HABER MERKEZİ – “Hükümetin tek yapacağı şey bizi işimize geri döndürmek” diyen 65 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarında kötüleşmenin daha da belirginleştiği ifade edildi. TTB Başkanı Raşit Tükel, eğitimcilerin yaşamsal risklerinin giderek arttığını söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları açlık grevi eylemi 65’inci gününde.

Sabah saatlerinde eylem alanına polisin müdahalesinden sonra Gülmen ve Özkaça’nın açlık grevine destek vermek için yüzlerce kişi Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi.

Alana tekerlekli sandalyeyle gelen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise alkış ve sloganlarla karşılandı.

Burada konuşan Özakça, şunları söyledi:

Ekmeğimizi geri alabilmek için burada büyük bir direniş yapıyoruz. Bu büyük direniş hepimizin direnişi. Yüksel Caddesi’nde polis tarafından defalarca gözaltına alındık. Şimdi gözlerimin içine bakan arkadaki polisler! Bizi 27 defa gözaltına aldınız; ama başarabildiniz mi bizi buradan silmeyi? Başaramadınız.

65 gündür kendi iradi kararlılığımızla açlık grevini sürdürüyoruz. 185 gündür bu alandayız. Bizler eylemimizi, eriyerek vücutlarımızda devam ettiriyoruz. Yüksel Caddesi bizim evimizdir bizim sesimizdir. Oraya saldırarak bütün halkı sindirmeye çalışıyorlar. Desteği azaltarak eylemi bitirmeye çalışıyorlar. Bu alanda daha kitlesel bir şeklide çıkacağız. Ve işimizi ekmeğimizi istemekten vazgeçmeyeceğiz. Sizin iktidarın, hükümetin tek yapacağı şey şu; bizi işimize geri döndürmek. Bunu yapmak yerine doktorlarını buraya göndermesin. Mücadelemizi büyütürüz daha da büyütürüz.

TTB Başkanı: Yaşamsal riskleri giderek artıyor

Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarında kötüleşmenin daha da belirginleştiği ifade edildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, yaptığı açıklamada Gülmen ve Özakça’nın yaşamsal risklerinin giderek arttığını söyledi.

Tükel, şunları söyledi:

Yetkililerden geriye dönüşü olmayan sonuç ortaya çıkmadan, dolayısıyla geç kalmadan haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesini talep ediyoruz.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu (S&D) Başkanı Gianni Pittiella ve beraberindeki heyet ile CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Utku Çakırözer, Selina Doğan, Aytuğ Atıcı, Necati Yılmaz ve HDP milletvekilleri Müslüm Doğan ve Mithat Sancar eğitimcilere destek ziyaretinde bulundu.

Gülmen ve Özakça, İnsan Hakları Anıtı önünde kurulan çadırda bir süre destek ziyaretlerini kabul etmelerinin ardından evlerine götürüldüler.

Previous post
Kuzey Kore'nin 'sıradan hayatları' üzerine
Next post
TRT Genel Müdürü istifa etti