Ana SayfaGüncelSezen Aksu’dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrı

Sezen Aksu’dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrı

HABER MERKEZİ – Sezen Aksu, KHK ile işlerinden ihraç edildikleri için 61 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Hayatlarından Vazgeçiyorlar” başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi 61. gününde.

Sanatçı Sezen Aksu açlık grevinde kritik eşiği geçen Gülmen ve Özakça için bir açıklama yayımlayarak hükümet yetkililerine seslendi.

“Bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz?”

Aksu, “Hayatlarından Vazgeçiyorlar” başlığı ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu ülkenin büyük zorluklarla yetişmiş iki genç öğretmeni Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 60 gündür açlık grevindeler. Hayatlarından vazgeçiyorlar. Hiçbir fikrî ayrılığın ve fikirsel mücadelenin bedeli hayat olamaz. Kendimize ve birbirimize vereceğimiz en temel hak, yaşamak ve yaşatmak. Gözümüzün önünde eriyip giderlerse, bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz?

Bu ülkenin yönetimine talip olmuş ve görevlendirilmiş bütün yetki sahiplerinden rica ediyorum: Lütfen bir dinleyiniz, seslerine kulak veriniz.