Ana SayfaGüncelSıla Abalay Ardahan’da toprağa verildi: Mezarına karanfil bırakmak isteyenler gözaltına alındı

Sıla Abalay Ardahan’da toprağa verildi: Mezarına karanfil bırakmak isteyenler gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilen operasyonda bir eve düzenlenen baskında öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay, memleketi Ardahan’da toprağa verildi. Abalay’ın mezarına kırmızı karanfiller bırakmak isteyen 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilen operasyonda bir eve düzenlenen baskında öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilmişti.

Abalay’ın cenazesi son yolculuğuna uğurlamak üzere bugün Ardahan’ın Damal İlçesi’ne bağlı Aşağıgündeş Ata Mahallesi’ndeki cemevine götürüldü.

Cemevindeki törenin ardından Abalay’ın cenazesi, Ata Mahallesi’ndeki ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Sıla Abalay’ın dedesi Ahmet Abalay, “Bu kardeş kavgası sona ersin istiyoruz. Çaresi ne ise derine derine gittikçe nereye kadar gideceğiz bilemiyoruz. Yandık, biz de yanıyoruz. Öbür tarafta asker anaları da ağlıyor. Sonuç buymuş, yapacak bir şey yok. İnşallah başka analar ağlamaz. Türkiye’de sükunet sağlanır ve inşallah hayırlısı olur. Başka çaresi yok. Bugün ben, yarın sen” diye konuştu.

Sıla Abalay’nın toprağa verilmesinden sonra mezarlığa gelen bir grup, Abalay’ın mezarına kırmızı karanfiller bırakmak istedi. Grubu engelleyen polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

  Sıla Abalay'ın öldürüldüğü ev mühürlü, avukatı 'Deliller karartılıyor olabilir' diyor