Ana SayfaGüncelSilopi’de iki çocuğun ölümüne neden olan panzerin fotoğrafları ortaya çıktı

Silopi’de iki çocuğun ölümüne neden olan panzerin fotoğrafları ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Silopi’de bir eve girerek 2 çocuğun ölümüne neden olan panzerin fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğrafta panzerin odanın yarısına kadar girdiği görülüyor. Panzer olaydan kısa bir süre sonra kaldırılmıştı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece saatlerinde devriye gezen polislerin kullandığı zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım yaşamını yitirmişti.

Evrensel’in ulaştığı fotoğrafta iki çocuğun ölümüne neden olan panzerin Yıldırım kardeşlerin uyduğu odanın yarısına kadar geldiği net olarak görünüyor.

Olayın ardından ailenin anlatımlarına göre polisler kaçarak uzaklaşmış, panzer de hemen bulunduğu yerden kaldırılmıştı.

Görgü tanıklarından yaşamını yitiren iki çocuğun amcası Suat Yıldırım, araçtan 4 polisin indiğini ve olayın ardından çok sayıda polisin zırhlı araçlar ile gelerek alanı boşalttığını aktarmıştı.

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında  zırhlı aracı süren polis tutuklandı.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan tarihinde devriye gezen polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı araç bir evin duvarını yıkarak içeri girmişti.

Polisler, 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olmuştu.

Çocukların öldürülmesinin ardından panzerin şoförünün alkollü olup olmadığı tartışması dönerken, Valilik bununla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Valilik açıklamasında olayın kendilerini ‘son derece üzdüğü ve derinden sarstığı’ savunulurken, şunlar ifade edilmişti:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir.

HDP Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik de polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girip 7 yaşındaki Muhammet ile kardeşi 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne sebep olmasını Meclis gündemine taşımıştı.

Leyla Birlik verdiği önergede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle “Söz konusu olayda zırhlı aracın içinde kaç polis vardı? Zırhlı araç içerisindeki kamera kayıtları incelenip bu polislerin kimlikleri tespit edilmiş midir?” diye sormuştu.




Önceki Haber
Polisin darp edip 'elimiz acıdı' diyerek dava açtığı avukatlar yargılandı
Sonraki Haber
DSG: Rakka kent merkezine operasyon yaz başında başlayacak