Ana SayfaGüncelŞırnak Cumhuriyet Başsavcısı’ndan Silopi açıklaması

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı’ndan Silopi açıklaması

HABER MERKEZİ – Silopi’de polislerin sürdüğü zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 2 kardeşin yaşamını yitirmesine ilişkin Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak açıklama yaptı. Patlak, “kaza tespit tutanağının tutulduğunu” ve araçtaki görevli polislerin alkollü olmadıklarını belirtti.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece saatlerinde devriye gezen polislerin kullandığı zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girmesi sonucu 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım yaşamını yitirdi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Muhammet ve Furkan kardeşlerin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu.

Mehmet Patlak’ın yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

04/05/2017 tarihinde saat 00:31 sıralarında Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait 73 A 0133 plakalı zırhlı (panzer türü) aracın Silopi ilçesi Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak No: 13 sayılı adreste bulunan M.Y. İsimli vatandaşımıza ait ikametine çarpması sonucu meydana gelen kazada, M.Y. ve F.Y. isimli çocuklar yaşamını yitirmiştir. Olaya ilişkin bugün yazılı ve görsel bazı medya organlarında gerçeği yansıtmayan haberler yapıldığı görülmüştür. Bu sebeple meydana gelen olay ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur.

Olayın Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğünce saat 01:00 sıralarında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesinin akabinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısınca olay yerine intikal edilerek Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldığı, Silopi Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince olay yerinde gerekli incelemelerin yapılarak meydana gelen kazaya ilişkin kaza tespit tutanağının düzenlendiği, kazaya karışan zırhlı aracı (panzer) kullanan kolluk görevlisinin Silopi Devlet Hastanesinde adli muayenesinin yapılarak alkol raporunun aldırıldığı, kazaya karışan kolluk personeline üfleme yoluyla yapılan test ve alınan kan numunesinde yapılan tahlil sonucunda görevlinin olay sırasında alkollü olmadığının tespit edildiği, kazanın ilçe merkezinde meydana gelmesinden dolayı Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütüldüğü, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli teknik araç teknisyeni bir personelin bilirkişi olarak görevlendirilerek kazaya karışan araç üzerinde bilirkişi incelemesinin yaptırıldığı, ayrıca gerçek dışı haberlerde belirtildiği şekilde soruşturmayı yürüten Nöbetçi Cumhuriyet Savcısınca soruşturmanın akıbeti hakkında herhangi bir kişi veya avukata kazaya karışan kolluk personelinin alkollü olduğuna dair herhangi bir bilginin verilmediği gibi bu yönde herhangi bir yorumda da bulunulmamıştır.

Meydana gelen olay hakkında Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma ayrıntılı ve titiz bir şekilde devam etmektedir.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Nisan tarihinde devriye gezen polislerin kullandığı akrep tipi zırhlı araç bir evin duvarını yıkarak içeri girmişti.

Polisler, 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olmuştu.

2 yeğenini kaybeden amca Suat Yıldırım, tanık olduğu olayı şöyle anlatmıştı:

Emniyette bir polisin bu olaya karıştığını fakat açıklayamayacaklarını söylemişler kardeşime. Savcı gelmedi olay yerine. Polisler gelir gelmez kobra aracı çekip götürdüler. Delil falan bırakmadılar. Kader diyorlar. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız.

  Görgü tanığı amca anlattı: Savcı gelmedi, polisler zırhlı aracı hemen kaldırdı, delil falan bırakmadılar

Çocukların öldürülmesinin ardından panzerin şoförünün alkollü olup olmadığı tartışması dönerken, Valilik bununla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Valilik açıklamasında olayın kendilerini ‘son derece üzdüğü ve derinden sarstığı’ savunulurken, şunlar ifade edilmişti:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir.

HDP Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik de polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girip 7 yaşındaki Muhammet ile kardeşi 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne sebep olmasını Meclis gündemine taşıdı.

Leyla Birlik verdiği önergede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle “Söz konusu olayda zırhlı aracın içinde kaç polis vardı? Zırhlı araç içerisindeki kamera kayıtları incelenip bu polislerin kimlikleri tespit edilmiş midir?” diye sordu.

  'Silopi'deki zırhlı araçtaki polisler tespit edildi mi?'



Önceki Haber
Hıdrellez tüm coşkusuyla Ahırkapa'da kutlandı
Sonraki Haber
İstanbul'da 18 yaşındaki Sıla Abalay polis operasyonunda öldürüldü