Ana SayfaGüncel‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleri: Evde parmak izi bulunan polis ‘evde hiç bulunmadığını’ ileri sürdü

‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleri: Evde parmak izi bulunan polis ‘evde hiç bulunmadığını’ ileri sürdü

HABER MERKEZİ – 20 Temmuz 2015’te Ceylanpınar’da 2 polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetlerle ilgili olarak evde bulunan şüpheli parmak izlerinden 4’ünün polis memuru B.K’ye ait olduğu tespit edilmişti. Bu tespit dava dosyasına eklenirken B.K, ifadesinde “evde hiç bulunmadığını” ileri sürdü.

2015 yılının Temmuz ayında, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin öldürülmesiyle ilgili 4’ü tutuklu, 9 sanığın yargılandığı davanın 5’inci duruşması Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Çözüm sürecini bitiren’ olay olarak anılan, birçok soru işareti ve çelişki barındıran cinayetlere ilişkin davada geçtiğimiz ay çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıkmıştı.

Evde iki polisin parmak izleri dışında kime ait olduğu bilinmeyen 10 parmak izi daha tespit edilmiş, parmak izlerinden 4’ünün polis memuru B.K’ye ait olduğu tespit edilmişti.

Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı tarafından “tanık” sıfatıyla daha önce ifadesi alınan B.K’nin evde çıkan parmak izleri de dosyaya eklendi.

B.K’nin tanık olarak alınan ifadesinde ise “Daha önce o evde hiç bulunmadım” dediği ortaya çıktı.

Duruşmada tutuklu 4 kişinin avukatı Eyyüp Sabri Tınaş, “polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın öldürüldüğü daireye komşu daireyi kiralayarak cinayeti işlemekten ve yardım etmekten” suçlanan tutuklu müvekkillerinin hiçbirinin cinayetin işlendiği evde parmak izlerine rastlanmadığını kaydetti. Tınaş, olay gecesi Acar ve Yumuşak ile birlikte olan polis memurları E.G ve M.D  ile 10 kişiye ait parmak izi arasında polis memuru B.K’nin parmak izinin tespit edildiğini belirterek, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Tınaş’ın polis memurları hakkındaki soruşturma talebini reddeden mahkeme, 3 sanığın tahliyesine karar vererek savcının mütalaa hazırlaması için davayı 6 Temmuz’a erteledi.

  'Süreci bitiren' Ceylanpınar cinayetlerinde 'düğüm çözülüyor': Bazı parmak izleri polise ait çıktı

 

 




Önceki Haber
84 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça’ya Margaret Atwood’dan destek mesajı
Sonraki Haber
BİR SERGİ | Türkiye'nin ilk kadın ressamlarından Fahrelnissa Zeid seçkisi