Ana SayfaEkolojiTarkan’dan çağrı: Rant için zeytinliklere kıymayın

Tarkan’dan çağrı: Rant için zeytinliklere kıymayın

HABER MERKEZİ – Türkiye’deki zeytinliklerin yüzde 70’inin sanayileşmeye açılmasına neden olacak “Üretim Reform Paketi” adlı kanun tasarısına sanatçı Tarkan’dan tepki geldi. Tarkan, “Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın” dedi.

Türkiye’deki zeytinliklerin yüzde 70’i için “idam fermanı” olarak yorumlanan ve zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasını öngören “Üretim Reform Paketi” adlı kanun tasarısına tepkiler büyüyor.

Yaşam alanı savunucularının tepkiyle karşıladığı tasarıya bir tepki de sanatçı Tarkan’dan geldi.

Tarkan twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu’nun hazinesidir belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın. #ZeytinAğacınaSadakat

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulan ve önümüzdeki günlerde oylanacak olan “3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun”da değişiklikle mevcut zeytinlik alanların yüzde 70’inin sanayi tehdidi altına giriyor.

Değişikliğin geçmesi durumunda dekar başına en az 15 zeytin ağacının bulunmadığı alanlar zeytinlik olarak kabul edilmeyecek ve bu sahalar “yatırıma” açılacak.