Ana SayfaGüncel‘Tedirginlik yaratıyor’: Ankara Valiliği güneş battıktan sonra şarkı, marş ve sloganı yasakladı

‘Tedirginlik yaratıyor’: Ankara Valiliği güneş battıktan sonra şarkı, marş ve sloganı yasakladı

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği, cadde ve sokaklarda güneş battıktan sonra ateş yakmayı, yüksek sesle şarkı, türkü, marş ve benzeri sloganlar atılarak basın açıklaması yapılmasını yasakladı.

Ankara Valiliği “kamu güvenliği”, “vatandaşları tedirgin etmesi” gibi gerekçelerle, güneş battıktan sonra ateş yakarak eylem yapılmasını, yüksek sesle şarkı, türkü, marş ve benzeri sloganlar atılarak basın açıklaması yapılmasını yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu durum vatandaşlarımızı tedirgin etmekte, kamu düzeni ve güvenliğini bozmakta, terör örgütlerinin eylem yapan topluluklara yönelik bombalı saldırı yapma riskini artırmakta ve güvenlik güçlerinin bu olaylara müdahalesini zorlaştırmaktadır.

Bu sebeple; ilimiz genelindeki cadde ve sokaklarda güneşin batımından sonra ateş yakmak suretiyle eylem yapılması, yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atmak suretiyle toplantı, basın açıklaması vb. her ne suretle olursa olsun eylem yapılması, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi hükümleri kapsamında yasaklanmıştır.

Yasaklara uymayanlar hakkında; fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ile 28. maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m ile 25/b maddeleri, 5442 Sayılı İl İdare Kanunu’nun 11/C ile 66. madde hükümleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.

Yüksel Caddesi’nde abluka

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklanmadan önce ‘işe dönme’ talebiyle açlık grevi yaptığı Yüksel Caddesi de ve Konur Sokak’taki İnsan Hakları Anıtı da hafta başında ablukaya alınmış ve yapılmak istenilen protestoların tümü yasaklanmıştı.

Eğitimcilerin tutuklanması sonrasında  Konur Sokak, Karanfil Sokak, Meşrutiyet Caddesi ve Yüksel Caddesi üzerinde kurulan barikatlar genişletilirken, birçok noktada hala çevik kuvvet polisi ve TOMA’lar bekletiliyor.