Ana SayfaDünyaTrump ile medya arasındaki gerilim sürüyor: Reklamını yayınlamadılar

Trump ile medya arasındaki gerilim sürüyor: Reklamını yayınlamadılar

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump ile ülkenin önde gelen medya kuruluşları arasındaki gerilim sürüyor. ABC, CBS, NBC ve CNN suçlayan Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk 100 gününü kutlayan reklamı yayınlamayı reddetti.

Göreve gelmesinden önce ve sonra birçok kez medyayı ‘yalan haber’ yapmakla suçlayan Trump’ın medya ile gerilimi devam ediyor.

ABC, CBS, NBC ve CNN, Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk 100 gününü kutlayan reklamı yayınlamayı reddederken, federal çalışanların ise Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox News izlemeye zorlandığı iddia edildi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Trump’ın Beyaz Saray’daki ‘başarılarını’ anlatan ve ‘sahte medyayı’ bunları haberleştirmemekle suçlayan reklamda, büyük medya kuruluşlarının sunucuları Andrea Mitchell (NBC), Scott Pelley (CBS), George Stephanopoulos (ABC), Wolf Blitzer (CNN) ve Rachel Maddow’un (MSNBC) fotoğrafları da ‘Sahte Haberler’ yazısıyla ifade edilen anonsta kullanıldı.

Independent’a konuşan ABC sözcüsü, reklamı prensiplerine uymadığı için reddettiklerini söyledi.

CNN ise şu açıklamayı yaptı:

CNN, reklamı yapan kişilerden ana akım medyayı ‘sahte haberler’ olarak gösteren hatalı görseli kaldırmasını talep etmiştir. Ana akım medya sahte değildir ve bu sebepten de reklam hatalıdır. Politikamıza göre bu reklam ancak o görselin kaldırılması halinde kabul edilecektir. Bunlar gerçeklerdir.

Başkan Trump’a ve Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox News Channel ve Fox Business Network, reklama ekranlarında yer verirken bu kurumlar ile başka bir iddia da ortaya atıldı. Gazeteci Paul Thacker tarafından kamuoyuyla paylaşılan bir elektronik postada, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) yönetiminin çalışanlarına kurum bünyesindeki televizyonlarda bundan sonra sadece Fox News gösterileceğini duyurduğu görüldü. FDA sözcüsünün varlığını reddettiği emirle ilgili olarak Thacker’ın yayınladığı ve FDA’in White Oak Kampüsü’ndeki dijital gösterimlerden sorumlu birim tarafından Biyolojik Değerlendirme ve Araştırmalar Merkezi (CBER) çalışanlarına gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

Herkesi CNN yerine Fox göstermeye başlamamızla ilgili yapılan değişikliğin nedeni için bilgilendirmek istedim. Bu değişikliğin sebebi, mevcut yönetimin White Oak Kampüsü’ndeki kontrolümüz altında bulunan tüm monitörlerin Fox News’i göstermesini istemesidir. Sıkıntı için özür dileriz ancak şu anda ekranlardan herhangi birinde başka bir haber kaynağını göstermem mümkün değil.




Önceki Haber
CHP’li Fikri Sağlar ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Sonraki Haber
CHP'li Aksünger'e göre Fikri Sağlar 'büyük ihtimalle ihraç edilecek'