Ana SayfaGüncelTrump-Lavrov görüşmesi: Olumlu mesajlar ve ‘birlikte çalışma’ vurgusu

Trump-Lavrov görüşmesi: Olumlu mesajlar ve ‘birlikte çalışma’ vurgusu

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da bir araya geldi. Trump görüşmenin ‘çok iyi geçtiğini’ söylerken, Lavrov ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada iki ülkenin Astana ve Cenevre süreçlerinde birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da katıldı.

Görüşme 1 saatten fazla sürdü.

Trump: Görüşme çok iyi geçti

Trump, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye’de şiddet olaylarını sonlandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Lavrov ile yaptıkları görüşmenin ‘çok iyi geçtiğini’ ifade eden Trump, “Suriye’de korkunç şiddet olaylarının son bulması gerektiğini ve herkesin bu doğrultuda çalıştığını” vurguladı.

Lavrov: Birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da, Trump ve ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile Suriye’deki gerilimi azaltma bölgelerini görüştüklerini ifade etti.

Bunun şiddeti azaltmaya yönelik bir adım olduğunu kaydeden Lavrov, Washington’daki görüşmelerin Suriye’de siyasi çözüme ulaşılmasına katkı sunmasını beklediklerini vurguladı.

Rusya ve ABD arasında, Suriye’deki şiddete son verme konusunda ortak anlayışın hakim olduğuna dikkat çeken Lavrov, iki ülkenin Astana ve Cenevre süreçlerinde birlikte çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Lavrov, ABD’li mevkidaşı Tillerson’la yaptıkları görüşmenin sonunda uluslarası sorunları birlikte çözme kararı aldıklarını söyleyip şu ifadeleri kullandı:

Bilindik zorluklara rağmen, ülkelerimiz uluslararası gündemde yer alan kritik sorunları birlikte çözebilir ve çözmelidir.

Washington’daki görüşmelerde Trump yönetiminin ‘iş insanlarından’ oluştuğuna ikna olduğunu da belirten Lavrov, Washington’daki görüşmelerde Trump’ın ABD için Suriye’deki esas konunun terörle mücadele olduğunu kanıtladığını ifade etti.