Ana SayfaGüncel‘TSK içinde 3 ekip var’ diyen Kurmay Albay, başyaver konusunda Hulusi Akar’ı işaret etti

‘TSK içinde 3 ekip var’ diyen Kurmay Albay, başyaver konusunda Hulusi Akar’ı işaret etti

HABER MERKEZİ – Darbe girişimine ilişkin “çatı davasında” savunma yapan Kurmay Albay Cemil Turhan, “TSK içinde 3 farklı ekip var. Darbe girişimini sadece FETÖ’cülerin yaptığını söyleyemem” dedi. Turhan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri Ali Yazıcı’nın da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın tavsiyesiyle Başyaver olarak atandığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin dava kapsamında Kurmay Albay Cemil Turhan savunma yaptı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen duruşmada, Kurmay Albay Cemil Turhan savunmasını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyveri Kurmay Albay Ali Yazıcı’nın ardından verdi.

Sıkıyönetim direktifleri ve mesajlarında imzası bulunduğu iddia edilen Cemil Turhan, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in emri ve üssü olan Tuğgeneral Mehmet Patrigöç’ün bilgisi dahilinde mesajları çektiğini söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Turhan, aldığı emirler doğrultusunda yayınladığı 5 mesaj dışında, darbe girişiminde bulunmadığını ve kesinlikle silah kullanmadığını, ‘FETÖ’ üyesi olmadığını ifade etti.

Başyaver Ali Yazıcı’yı kim atadı?

Başyaver Ali Yazıcı

Sanık Turhan savunmasında, Ali Yazıcı’nın Cumhurbaşkanlığı başyaverliğine atandığında Hulusi Akar’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunu hatırlattı.

Turhan, Yazıcı’nın Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na komutan olarak atanması beklenirken, Akar’ın tavsiyesiyle Başyaver olarak atandığını söyledi.

Darbe girişimine ilişkin dava kapsamında ifade veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ise “Beni cumhurbaşkanı bizzat kendisi seçti. Hakkımda 3-4 ay araştırma yapmış. İlçe Ak parti ve muhtarlığa sordurmuş. MİT’ten bilgi istemiş. Benim bunlarla bir alakam olsaydı beni seçtirmezdi” demişti.

“TSK içerisinde farklı ekipler var”

Turhan ayrıca mahkeme başkanının “Bu darbeyi kim yaptı, sizin görgünüze göre hangi isimler vardı?” sorusuna, şöyle karşılık verdi:

Bir darbe girişimi oldu. Ama bu darbe girişimini tamamen FETÖ’cüler yapmıştır diyemem. Çünkü TSK içerisinde farklı ekipler vardır. Bu ekipler içinde muhafazakar yönü ağır basan bir ekip var. Bu ekip genelde FETÖ’cü olarak anılır.