Ana SayfaGüncelTürkiye opera tarihi belgeseli: ‘Bir Tatlı Huzur’

Türkiye opera tarihi belgeseli: ‘Bir Tatlı Huzur’

HABER MERKEZİ – Devrim Çiftçi’nin yönetmen ve yapımcılığını üstlendiği ‘Bir Tatlı Huzur: Opera’ belgeseli Türkiye opera tarihine ışık tutuyor.

Osmanlı döneminden günümüze bu topraklarda operanın gelişim ve değişimini izleyiciye sunan bir belgesel: ‘Bir Tatlı Huzur: Opera’.

Yönetmen ve yapımcılığını Devrim Çiftçi’nin üstlendiği belgeselde konuyla ilgili arşivlerin yanı sıra müzikologlar ve opera sanatçıları başta olmak üzere pek çok ismin anlatımı da yer alıyor.

Opera tarihine ışık tutan belgesel, Türkiye operasının duayeni olarak gösterilen, Milano La Scala operasındaki başarılarıyla dünya çapında tanınan bir soprano olan Leyla Gencer’e de hak ettiği yeri veriyor.

Belgesel, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi kapatıldıktan sonra yaşadığı zorlu günlere kadar varırken, konuşmacılar bu süreçte operanın fiili engellenişine sitem ediyor.

‘Bir Tatlı Huzur: Opera’, Ahmet Say, Dr. Emre Aracı, Doç. Dr. Seyit Yöre, Fügen Yiğitgil, Hakan Tıraşoğlu, İsmail Aksu, Murat Katoğlu, Müfide Özgüç, Nejat Işık Belen, Prof.Gürer Aykal, Prof. Mesut İktu, Prof. Zeliha Berksoy, Suat Arıkan gibi müzik dünyasının önemli isimlerinin röportajlarına da yer veriyor.

“Operamız nereden geldi, nereye gidiyor?” sorusuna yanıt arayan belgeselin galası 26 Mayıs 2017 Cuma günü gerçekleşecek.