Ana SayfaGüncelUğur Kurt’u öldüren polise verilen 12 bin 100 TL’lik ceza çok bulundu

Uğur Kurt’u öldüren polise verilen 12 bin 100 TL’lik ceza çok bulundu

HABER MERKEZİ – Cemevi bahçesinde Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz’ın mahkum olduğu 12 bin 100 liralık cezayı çok bulan avukatı Tolga Yurdakul, itirazda bulundu.

İstanbul Okmeydanı’nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Cemevi’nin avlusunda polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin yargılanan sanık polise verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası 12 bin 100 TL para cezasına çevrilmişti.

Karar, aile ve kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Kararın ardından 12 bin 100 TL cezayı az bulan Kurt ailesi ve avukatları itirazda bulunmuştu.

Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz’ın avukatı ise verilen 12 bin 100 liralık cezayı çok buldu.

Cumhuriyetin’in haberine göre polis kurşunuyla öldürülen Dilek Doğan, Baran Tursun gibi dosyalarda polislerin avukatlığını üstlenen avukat Tolga Yurdakul, Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurarak polis Korkmaz’a verilen cezanın indirilmesini istedi.

Yurdakul, müvekkili Sezgin Korkmaz’ın olay anındaki saldırıyı defetmek zorunluluğu ile bu fiili işlediğini ileri sürdü.

Korkmaz’ın bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunma olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile Kurt’u öldürdüğünü savunan avukat Yurdakul, ceza verilmesine yer olmadığına ilişkin karar verilmesini istedi.

Polis avukatı Yurdakul, aksi durumda, polis Korkmaz hakkında doğrudan taksirle öldürme suç maddesinin uygulanması olayın oluş şekline aykırı olduğunu, bu sebeple 12 bin 100 TL’lik cezada 6’da 1’den, 3’te 1’e kadar indirim yapılmasını talep etti.