Ana SayfaGüncelUlaş Bayraktaroğlu İstanbul’da anıldı

Ulaş Bayraktaroğlu İstanbul’da anıldı

HABER MERKEZİ – IŞİD’e karşı düzenlenen Rakka operasyonunda yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri’nin Başkomutanı Ulaş Bayraktaroğlu, bini aşkın yurttaşın katılımıyla İstanbul’da yapılan yürüyüşle anıldı.

“Fırat’ın Gazabı” adı ile IŞİD’e karşı düzenlenen Rakka operasyonunda yer alan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu, hayatını kaybetmişti.

Ulaş Bayraktaroğlu, Devrimci Parti’nin çağrısıyla İstanbul Kadıköy’de yapılan yürüyüşle anıldı.

Aralarında Bayraktaroğlu’nun annesi Melike Çeliker, Rojava’da yaşamını yitirenlerin aileleri, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve Van Milletvekili Lezgin Botan, aralarında siyasi parti üyelerinin de olduğu demokratik kitle örgütleri, inşaat işçilerinin yanı sıra bini aşkın yurttaş, Kadıköy Bahariye Caddesi’nden yürüyüşe başladı.

Kadıköy’ün ara sokaklarında yaklaşık bir buçuk saat yapılan yürüyüşün ardından kitle Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na geldi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, şunları söyledi:

Türkiye devrimci hareketi önderini sonsuzluğa uğurluyoruz. Hepimizin hayatının bir parçası oldu. O bizim komutanımız o bizim önderimizdir. Ateşle açtığımız yolun neferi oydu. O ne yaptıysa emekçilerin davası ve sosyalizmin çıkarı için çalıştı. Bir gün olsun öğrettiklerini unutmayacağız. Kavgan, mücadelen bize nefer olacak. IŞİD barbarlarına karşı ölümsüzleşti. Çok kutsal bir dava için mücadele etti. Onun davasının takipçisi olacağız. Onun mirasına sahip çıkacağız. Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür. Selam olsun Ulaş Bayraktaroğlu’na.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise özetle şunları ifade etti:

Ulaş yoldaşımızın ismi halkların gönlüne altın harflerle yazıldı. Ulus devletçi zihniyet ile demokratik özerklik talepleri olan iki sistemin hesaplaşması vardır. Enteryanolist, devrimci, kahraman yoldaşlarımızı bu mücadeleyi yürüten bu yoldaşlarımıza sözümüz var. Devrimi hiç bir güç yenemeyecektir. Bu kervan her koşulda hedefine ulaşacaktır.

Daha sonra Rojava’da ve Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri adına Yusufbaş Akay’ın babası Ceyhun Akay da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde anma sonlandırıldı.

Ulaş Bayraktaroğlu hakkında

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Ulaş Bayraktaroğlu, Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında, 11 Haziran’daki ilk polis saldırısının ardından tutuklanmıştı.

25 Mart 2014’te tahliye edilen Bayraktaroğlu daha sonra Rojava’da IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye katılmıştı.

Rojava’da kurulan Devrimci Komünarlar Partisi’nin kurucularından olan Bayraktaroğlu, Birleşik Özgürlük Güçleri’nin de komutanıydı.