Ana SayfaGüncelVefa Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tacize maruz bırakan erkekler hakkında dava

Vefa Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tacize maruz bırakan erkekler hakkında dava

HABER MERKEZİ – Vefa Lisesi pansiyonunda kalan kız çocuklarını ve Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında kalan kadın öğrencileri cinsel tacize maruz bırakan Hüseyin B. ve Murat U. hakkında dava açıldı.

İstanbul Fatih’te bulunan Vefa Lisesi’ne bağlı öğrenci yurdunun önünde Hüseyin B. isimli bir erkek kız öğrencileri cinsel tacize maruz bıraktı.

Tacizin tekrarlanmasının ardından çocuklar, durumu pansiyon görevlilerine iletti. Tacize şahit olan müdür yardımcısı Banu Dergin, polise şikayette bulundu.

Dergin’in şikayetiyle başlayan soruşturma sonunda güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği teşhis edilen Hüseyin B. adlı şahıs hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede 38 yaşındaki Hüseyin B.’nin öğrencilerin konakladığı yurt binası önüne gelerek, cinsel taciz içerikli hareketlerde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında cinsel tacize maruz kalan öğrencilerin ifadesine başvuruldu.

Soruşturma sonucunda öğrencilere karşı “teşhir suretiyle cinsel taciz”de bulunan Hüseyin B. hakkında dava açıldı.

Cinsel tacize maruz kalan çocukların Hüseyin B. ile yüz yüze gelmemeleri, dava aşamasında incinmemeleri için davada müşteki olarak yer almadığı belirtildi. Dava ilerleyen günlerde görülecek.

Boğaziçi Üniversitesi yurdunda taciz

Boğaziçi Üniversitesi yurdunda kalan 2 kadın öğrenciyi yurdun camı önünde cinsel taciz içerikli hareketler sergileyerek taciz eden ve yurt güvenliğini tehdit eden Murat U. hakkında da dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kadınlar ve güvenlik görevlileri Murat U.’dan şikayetçi oldu. Murat U. hakkında ‘cinsel taciz’, ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘silahla tehdit’ ve ‘hakaret’ suçu kapsamında dava açıldı. Dava İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.