Ana SayfaÇeviriVenezuela AB Bakan Yardımcısı Gil: ‘AP’nin konumu açık bir biçimde müdahaleci’

Venezuela AB Bakan Yardımcısı Gil: ‘AP’nin konumu açık bir biçimde müdahaleci’

HABER MERKEZİ – Venezuela’nın AB’den Sorumlu Bakan Yardımcısı Yvan Gil, Avrupa Parlamentosu’nu, “Venezuela’daki sağ ve şiddet yanlısı gruplar arasında ittifakla” suçladı.

Venezuela’nın Avrupa Birliği’nden (AB) Sorumlu Bakan Yardımcısı Yvan Gil, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gazetecilere ülkede devam eden protestolar, AB ve Avrupa Parlamentosu (AP)  ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkede uzun süredir devam eden iktidar karşıtı gösterileri ve protestocularla polis arasında yaşanan çatışmalara ilişkin konuşan Gil,  Avrupa Parlamentosu’nun bu durum karşısındaki konumunun “açık bir biçimde müdahaleci olduğunu” söyledi.

teleSUR’da yer alan habere göre Gil,  Avrupa Parlamentosu’ndaki sağ gruplarla “Venezuela’daki sağ ve şiddet yanlısı gruplar” arasında “ittifak olduğunu” söyledi.

Venezuelalı bir başka yetkili ise AP’yi suçladığı konuşmasında, AP’nin onayladığı çözümleri “şiddeti açıkça kınamak yerine şiddeti teşvik ederek Venezuela üzerinde olumsuz etki yarattığı”  için eleştirdi.

Venezuela’yı “muhaliflerin hapiste olduğu ülke”  ülke olarak tanımlayan AB Parlamento Başkanı Antonio Tajani, birkaç gün içinde Venezuelalı muhalif lider Julio Borges ile görüşecek.

Julio Borges, Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından “Venezuela halkına saldırıları kışkırtmakla” suçlanmıştı. Borges ayrıca AP Dış İlişkiler Komisyonu’ndaki görüşmeye de katılacak.

Avrupa Birliği, Maduro’ya karşı haftalardır süren protestoların sonlanması için Venezuela otoritelerine seçime gitme ve siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Hükümet görevlilerine göre; Nisan ayından beri devam eden hükümet karşıtı protestolarda 70’ten fazla kişi hayatını kaybetti.

Sağ liderler ise yüksek ölü sayısının nedeni olarak ise hükümet tarafından protestoculara uygulanan sert müdahaleyi gösteriyor.

 

Previous post
Demirtaş'ın duruşma tarihi belli oldu
Next post
Ortak paydada buluşmak ve güçleri birleştirmek için 1000 imzalı çağrı: ‘Yan Yanayız, Bir Aradayız’