Ana SayfaDünyaViyana’da Avrupa Lezbiyen Konferansı yapılacak

Viyana’da Avrupa Lezbiyen Konferansı yapılacak

HABER MERKEZİ – Lezbiyenlerin görünürlüğünü arttırmak ve sorunlarına dikkat çekmek için Viyana’da Avrupa Lezbiyen Konferansı düzenlenecek.

Lezbiyenlerin sorunlarına ve uğradıkları ayrımcılıkların üzerine daha fazla odaklanmasını sağlamak amacıyla 6-8 Ekim 2017 tarihinde Viyana’da Avrupa Lezbiyen Konferansı yapılacak.

Michaela Tulipan, Dagmar Strauss, Ewa Dziedzic ve Mariella Müller gibi lezbiyen aktivistler LGBTIQ camiada da halen oldukça hissedilir bir ataerkil yapının olduğunu ve bunun sonucunda lezbiyenlerin geylere nazaran daha az görünür olduğunu söylüyor.

Buna karşın konferansı düzenleme kararı alan aktivistler hedeflerinin, görünürlük olduğunu ifade ediyor.

Kaos GL’de yer alan habere göre Müller, yaklaşık 500 kadar LGBTIQ derneğini çatısında toplayan ILGA’da sadece 3 tane lezbiyen derneğin olduğuna dikkat çekiyor ve her yıl organize edilen konferansta da yıllardır lezbiyenlere yönelik atölyelerin düzenlenmediğini de sözlerine ekliyor.

Geçtiğimiz yıl sonbahar ayında Kıbrıs’ın Nikosia şehrinde düzenlenen kongrede bir atölyeye katılan Müller, bu atölyede “Artık nerede durduğumuz hakkında konuşmayı bırakıp harekete geçmemiz lazım” diyen seslerin yükselmesi üzerine harekete geçtiklerini söylüyor.

Müller, Viyana’ya döndükten sonra Tulipan ve Dziedzic gibi diğer aktivistlerle Avrupa Lezbiyen Konferansı’nı (EL*C – European Lesbian* Conference) dernek olarak hayata geçirdi.

Dernekte; Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre, Moldova, Romanya, Makedoya, Sırbistan ve Arnavutluk’tan da aktivistler yer alıyor.

Konferansı düzenleyen grubun uzun vadeli hedeflerden biri Avrupa çapında lezbiyen dernekleri bir çatı altında toplayacak bir federasyon oluşturmak ve bu sayede daha etkili bir iletişim ağı geliştirmek.

Ayrıca çeşitli konularda uzmanların listelendiği bir veri bankası oluşturmak ve yıllık raporlar hazırlamak da hedefler arasında yer alıyor.

400 kadar katılımcının beklendiği konferansta görünür olmak, birbirini tanıma, cesaretlendirme ve birlikte hareket etme noktaları üzerinde de durulacak.