Ana SayfaGüncel“Ya Gezi ruhuna uyan adaylar çıkaracağız ya da sağ adaylarla yine AKP’ye iktidarı sunacağız”

“Ya Gezi ruhuna uyan adaylar çıkaracağız ya da sağ adaylarla yine AKP’ye iktidarı sunacağız”

HABER MERKEZİ – Referandumda ‘Hayır’ın kazandığını, çıkan sonuçla kapsamlı bir anayasa yapılamayacağını söyleyen ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere bugünden örgütlenmenin gerektiğini belirterek “Ya Gezi ruhuyla uyuşan adaylarla halkın karşısına çıkacağız ya da sağ adaylarla yine AKP’ye iktidarı sunacağız” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, referandum süreci ve sonucunu değerlendirdi.

YSK eliyle bir ‘darbe’ gerçekleştirildiğini, referandumda Hayır’ın kazandığını ve çıkan sonuçla kapsamlı bir anayasa yapılamayacağını söyleyen Taş, “Bu referandumdan anlamlı bir evet çıkmamıştır ve kapsamlı anayasa değişikliğini toplum onaylamamıştır. Bu ülkenin geleceğini bu oranlarla inşa edemezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet’ten Ali Açar’ın sorularını yanıtlayan Taş, “Önümüzdeki dönem zor bir süreç olacak” derken, şunları söyledi:

Biz burada hayırın ileri ve demokratik temsilcileri olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. AKP’nin baskılarına karşı artık CHP toplumsal örgütlenme şansına sahip bir parti değil. Hayırın önemli bir kesimi, sol ve ilerici kesimi toplumsal örgütlenmeyi önüne koymalı ya da CHP tabanını da böyle bir tabanın içerisine çekmeli.

AKP siyasal bir parti olarak değil aynı zamanda kültürel ve ideolojik hareket olarak da karşımıza çıkıyor. AKP’nin kuşattığı yerlerde bizim de onları kuşatacak çalışmalara ihtiyacımız var.

Biz AKP’yi üç kez yendik ama sonunu getiremedik. İlki Gezi’de oldu sonunu getiremedik. 7 Haziran seçimlerinde kazandık yine başaramadık. Bu referandumda da yendik ama sonrasını getirmek lazım.

İbrenin yönü sokağa, fiili kitle hareketine dayanarak demokrasi organlarını yaratarak mücadele etmeli. Kurtuluş Savaşı’nda saray iktidarına nasıl Anadolu’nun bağrında kongreler, müdafaa-i hukuk cemiyetleri örgütlenmesi geliştiyse halk aynı şekilde siyasal İslamcı rejimin saldırılarına karşı kendi meclislerini oluşturmalı.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere bugünden örgütlenme mantığıyla yerel yönetimlerin demokratikleşmesini, piyasalaştırmadan kurtaracak ortak adaylarla AKP’nin yereldeki hegemonyasını kırmalıyız.

Ya Gezi ruhuyla uyuşan adaylarla halkın karşısına çıkacağız ya da sağ adaylarla yine AKP’ye iktidarı sunacağız.