Ana SayfaEkolojiYaşam savunucusu Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısından itiraf

Yaşam savunucusu Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısından itiraf

HABER MERKEZİ – Antalya’da evlerinde öldürülmüş olarak bulunan uzun yıllardır siyaset yapan ve bölgede mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadele ile tanınan Aysin Büyüknohutçu ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun katil zanlısı cinayeti işlediğini itiraf etti.

Antalya Finike ilçesinde Kızılcık yaylasında yaşayan Aysin Büyükhonutçu ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’dan iki gündür haber alamayan yakınları çiftin komşularını aradı.

Bunun üzerine evlerine giden komşuları, kapıyı açan olmayınca camdan çiftin cansız bedenini gördü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine Jandarma ve sağlık ekipleri geldi.

Bir kişi gözaltına alındı 

Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu bölgede mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadele ile tanınıyordu.

Yaşam savunucusu olarak bilinen Büyüknohutçu çiftinin silahla öldürüldüğü tespit edilirken, olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Olayla ilgili gözaltına alınan Ali Yumaç adındaki bir kişi gözaltına alındı.

Ekipler, olayda kullanıldığı belirtilen av tüfeğini ise bir kuyunun içinde buldu.

Şüpheli Ali Yumaç jandarmaya verdiği ilk ifadesinde işsiz olduğunu, cinayetleri para için işlediğini ve evden yaklaşık 2 bin lira aldığını söyledi. Ali Yumaç’ın jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Ali Büyüknohutçu 5 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında ‘Ali Babanın Çiftiği’ olarak da adlandırdığı evinin hemen yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktığını ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini belirten bir paylaşımda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD: YPG'ye verilen silahlar geri alınmayacak
Sonraki Haber
Uğur Kurt'u öldüren polise verilen 12 bin 100 TL’lik ceza çok bulundu