Ana SayfaGüncelYıldırım’dan ‘Rakka operasyonu’ açıklaması: ABD bizi yeterli bulmamış

Yıldırım’dan ‘Rakka operasyonu’ açıklaması: ABD bizi yeterli bulmamış

HABER MERKEZİ – ABD’nin YPG’ye silah temini kararına ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı James Mattis’le yaptığı görüşmeyi anlattı ve “Türkiye’nin teklifini Rakka’daki operasyonu yapacak kapasitede görmemişler, daha doğrusu onların askerleri, sahadakiler bu bizim tekliflerimizi yeterli bulmamışlar” dedi.

ABD’nin Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için operasyon yürüten YPG’ye silah temini kararı ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Somali konferansına katıldığı İngiltere’nin başkenti Londra’dan dönüşünde uçakta bu konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk’e konuşan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı James Mattis ile yaptıkları görüşmeyi anlattı ve “Türkiye’nin teklifini Rakka’daki operasyonu yapacak kapasitede görmemişler, daha doğrusu onların askerleri, sahadakiler bu bizim tekliflerimizi yeterli bulmamışlar” dedi.

‘Bizi o kapasitede görmemişler, teklifimizi yeterli bulmamışlar’

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

‘Bizim için PKK eşit YPG eşit PYD’dir. Siz PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ediyorsunuz, dolayısıyla öbürleri de bunun aynısı, terör örgütüyle bir işbirliği yapıp başka terör örgütü, DEAŞ’ı yok etmek Amerika gibi NATO üyesi ve Türkiye’nin müttefiki bir ülkeye yakışmaz’ dedik. Zorlandı açıklarken. Sonra dedi ki, ‘Bu bir seçim değil, bu bir mecburiyet. Niye mecburiyet? Başka alternatif oluşturamadık’. Türkiye’nin teklifini Rakka’daki operasyonu yapacak kapasitede görmemişler, daha doğrusu onların askerleri, sahadakiler bu bizim tekliflerimizi yeterli bulmamışlar.