Ana SayfaGüncel102 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça için AYM’ye başvurulacak

102 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça için AYM’ye başvurulacak

HABER MERKEZİ – 102 gündür işe iade talebiyle açlık grevi eylemine devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, “Nuriye ile Semih’in tutuklanması gayri meşru olduğu için önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi bugün 102’nci gününde.

23 Mayıs’tan bu yana eylemlerine cezaevinden devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışmak amacıyla Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda konser verildi.

Dayanışma konserine, 27 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, annesi Sultan Özakça ve Yüksel Caddesi’nde her gün eylemlerini sürdüren Acun Karadağ, Veli Saçılık, Mahmut Konuk, Nazan Bozkurt, Nazife Onay ve Alev Şahin de katıldı.

Konserin verildiği salonuna, “”Yaşasın açlık grevi direnişimiz”, “Nuriye ve Semih onurumuzdur” ve “Emekçisiyiz haklıyız kazanacağız” pankartları asıldı.

‘Açlığımızla kazanacağız’

Konser öncesi konuşan Esra Özakça, “Direnişimiz her şeyi anlatıyor. Sizinle hep bir bütünüz. Yarın Semih’in görüşü var, selamlarınızı götüreceğiz, burada olan her şeyi Nuriye ve Semih’e anlatacağız” dedi.

Sultan Özakça ise Gülmen ve Özakça’nın en yakın zamanda işlerine geri dönmesi talebini yineledi.

Acun Karadağ da şöyle konuştu:

KHK’leri paçavraya çevirdik. Onların iktidarını da paçavraya çevireceğiz. Ant olsun buradan, bu karanlığı yaratan iktidarın OHAL’ini de bu halini de hiçbir halini de istemiyoruz. Direne direne kazanacağız, açlığımızla kazanacağız.

KHK ihraç edilen Alev Şahin de mutlaka kazanacaklarını ifade ederek, “Şimdi kendi hikâyemizi yazma zamanı” dedi.

Ankara Üniversitesi DTCF’den ihraç edilen Süreyya Karacabey de, “Nuriye ve Semih kazanmıştır. Bu mücadele bizim için başarıya ulaşmış bir mücadeledir. Beklentim, Nuriye ve Semih’in kazandığı bu mücadeleden canları yanmadan aramıza geri dönmeleri” diye konuştu.

‘AYM’ye başvuracağız’

Gülmen ve Özakça’nın avukatı, kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, davanın hukuksal sürecine dikkat çekti.

Mahkemelerden hiçbir beklentilerinin olmadığını belirten Kozağaçlı, “Nuriye ile Semih’in tutuklanması gayri meşru olduğu için önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik katılımcı sanatçıların müzik dinletisi ile devam etti.

  Chomsky: Gülmen ve Özakça'nın talepleri bir an önce kabul edilmeli

Bu haberde dihaber ve Gazete Sûjin’den yararlanılmıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alman basını: Kılıçdaroğlu haklı ancak harekete geçme konusunda çok gecikti
Sonraki Haber
Perulu gazetecinin ırkçı saldırısına maruz kalan Ekvadorlu futbolcudan 'Hayır' çağrısı