Ana SayfaGüncel11 gündür açlık grevindeki Esra Özakça: Direnişe devam edeceğiz

11 gündür açlık grevindeki Esra Özakça: Direnişe devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 11’inci gününe giren Esra Özakça ile KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık’ın Yüksel’deki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapması polisler tarafından engellendi. Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için eylemde olan Esra Özakça, “Açlık grevine de direnişe de devam edeceğiz” dedi.

Açlık grevindeyken tutuklanan ve eyleriminin 85’inci gününde cezaevinde sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, kendisi de 11 gündür açlık grevinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça ve Veli Saçılık, polis ablukasındaki Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi.

Ancak polis zor kullanarak Özakça ve Saçılık’ı anıtın önünden uzaklaştırdı.

Esra Özakça, polis müdahalesine karşı alanı bırakmayacaklarını ve her zaman İnsan Hakları Anıtı önünde olacaklarını dile getirdi.

Sincan Cezaevi’nde tutulan Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için 11 gündür açlık grevinde olan Özakça, şunları söyledi:

Açlık grevine de direnişe de devam edeceğiz. Her gün 13.30 ve 18.00’de buradayız. Hepinizi Yüksel Caddesi’ne bekliyoruz.

Öte yandan Semih Özkaça’nın annesi Sultan Özakça da oğlu ve Nuriye Gülmen’in taleplerinin kabul edilmesi için 11 gündür açlık grevinde.