Ana SayfaGüncel187 gün sonra: Dördü tutuklu yedi gazetecinin iddianamesi hazır

187 gün sonra: Dördü tutuklu yedi gazetecinin iddianamesi hazır

HABER MERKEZİ – Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle dördü tutuklu bulunan yedi gazeteci hakkındaki iddianame 187 gün sonra hazırlandı.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle dördü tutuklu üçü tutuksuz yargılanan yedi gazeteci hakkındaki iddianame hazırlandı.

Gazetecilerin iddianamesi, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki basın savcısı tarafından 187 gün sonra hazırlandı.

İddianame 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kimler yargılanıyor?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Diken eski haber editörü Tunca Öğreten, Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan, BirGün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat, Yolculuk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel.

Ne olmuştu?

Altı gazeteci, Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul merkezli 25 Aralık 2016 tarihli ev baskınlarında gözaltına alınmıştı.

24 günlük gözaltı süresinin ardından Ömer Çelik, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanırken, Derya Okatan, Metin Yoksu ve Eray Sargın serbest bırakılmıştı.

Aynı dosyada yargılanan Almanya vatandaşı Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel 14 Şubat’ta ifade vermek için gittiği mahkemece 27 Şubat’ta tutuklanmıştı.

Ömer Çelik, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Deniz Yücel “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklu yargılanırken; Derya Okatan, Metin Yoksu ve Eray Sargın ise tutuksuz yargılanıyor.