Ana SayfaÇalışma Yaşamı89 gündür açlık grevindeler: ‘Gülmen’in kas ağrıları şiddetlendi, ayağını yere basamıyor’

89 gündür açlık grevindeler: ‘Gülmen’in kas ağrıları şiddetlendi, ayağını yere basamıyor’

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için açlık grevine başlayan ve tutuklandıktan sonra eylemlerini cezaevinde sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 89. gününde. Sağlık durumu kötüye giden Gülmen’in kas ağrılarının şiddetlendiği ve otururken bile ayağını yere basamadığı belirtildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen ve direnişleri sırasında tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi bugün 89. gününde.

Eylemlerini sürdüren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu kötüye gidiyor.

Gülmen’in Twitter hesabından paylaşılan mesajlarda Gülmen’in kas ağrılarının şiddetlendiği ve otururken bile ayağını yere basamadığı belirtildi.

Mesajlarda şu ifadeler yer aldı:

Nuriye’nin bugünkü görüşünden: sırtındaki sızı devam ediyor, kas ağrıları daha şiddetli, oturduğu yerde dahi ayağını basamıyor. Işığa hassasiyeti artmış. İnternette ve görsel basında çıkan haberlerin mektuplarda yazılmasını istiyor. Hepinizi çok sevdiğini söylüyor.

Gülmen ve Özakça’yı 2 Haziran’da kaldıkları cezaevinde ziyaret eden CHP’li vekiller, Özakça’nın 22, Gülmen’in ise 18 kilo kaybettiğini ve sağlık durumlarının bozulduğunu açıklamıştı. Vekiller ayrıca Gülmen ve Özakça’nın yanında bulunan B1 vitamine cezaevi yönetimi tarafından el konulduğunu belirtmişlerdi.