Ana SayfaGüncel90 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça’dan iftar çağrısı

90 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça’dan iftar çağrısı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için açlık grevine başlayan ve tutuklandıktan sonra eylemlerini cezaevinde sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 90. gününde. Esra Özakça, eşinin sağlık durumuna ilişkin mesajlar paylaştı. İki eğitimci, Konur Sokak’ta kendileri için kurulacak iftar sofrasına çağrı yaptı.

Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilmelerinin ardından Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi düzenleyen ve eylemlerinin sonuçsuz kalması üzerine başladıkları açık grevinin 75. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün 90. gününde.

Eylemlerini cezaevinde sürdüren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu kötüye gidiyor.

Esra Özakça, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda eşi Semih Özakça’nın üç gündür boğazında yoğun bir acılık ile eklem ve kas ağrıları olduğunu aktardı.

Mesajlarda şu ifadeler kullanıldı:

  1. Hapishaneye ilk getirildiğinde dedektör ile bacağına vurmuşlar. Yara olmuş. İltihap yapmış. Henüz iyileşmemiş.

  2. Sol akciğerinin altında 3 gün süren sancısı olmuş, şimdi iyiymiş. Eklem ve kas ağrılarından şikayetçi.

  3. Üç gündür boğazında yaygın, yoğun, yara gibi acı varmış.

  4. Açlığı 90’lı günlere gelirken hücre arama bahanesi ile hücresinden zorla, sürüyerek çıkarılıp arama yapılmış.

  5. Panoya haklarında çıkan haberleri asmış,yönetmeliğe uygun değil denilerek sökülmüş. Burası benim alanım bu dayatmayı kabul etmeyeceğim diyor.

  6. Mektupları cevaplamak ve kitap okumaktan zamanın kendisine yetmediğini söylüyor. 7’de ayaktayım diyormuş.

  7. Herkese sevgi ve selamlarını yolluyor. Bu akşamki iftar davetlerine bekliyor. Morali çok yüksek, herkesi çok sevdiğini söylüyor.

Nuriye Gülmen’in Twitter hesabından öneceki gün paylaşılan mesajlarda ise Gülmen’in kas ağrılarının şiddetlendiği ve otururken bile ayağını yere basamadığı belirtilmişti.

Konur’da iftara çağrı

Bugün, açlık grevinin 90’ıncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için iftar sofrası kurulacak.

Nuriye Gülmen’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Nuriye ve Semih iftar sofrasına davet ediyor! Konur Sokak’ta açlığın 90’ıncı gününde açlığımızla açlığınızı paylaşıyoruz” denilmişti.

İddianame hazırlandı

Öte yandan 90 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile hala Yüksel’de eyleme devam eden Acun Karadağ hakkında hazırlanan iddianamede ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyen eylemcilerin basına verdikleri demeç ve röportajlardan sosyal medya paylaşımlarına her şey ‘suç delili’ olarak dosyaya girerken, eğitimcilerin yaptıkları eylemler ile basın açıklamalarının “DHKP/C tarafından düzenlendiği” iddia ediliyor.

Ayrıca Gülmen, Özakça ve Karadağ’ın polis tarafından dinlendiği ve fiziki takibe alındığı da dosyada yer alan bilgiler arasında bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıdan iddianameye ilişkin detaylı habere ulaşabilirsiniz.

  İddianamede 'yok yok': Röportajlardan sosyal medya paylaşımlarına her şey 'suç delili'