Ana SayfaDünyaAB ülkelerinde mobil dolaşım ücretleri ‘tarihe karıştı’

AB ülkelerinde mobil dolaşım ücretleri ‘tarihe karıştı’

HABER MERKEZİ – Avrupa Birliği ülkeleri arasında mobil dolaşım ücretlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenleme yürürlüğe girdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ikamet edenlerin diğer AB ülkelerinde mobil veri, arama ve SMS hizmetlerinden ek ücret ödemeden faydalanabilmesini öngören yasal düzenleme bugün (15 Haziran) itibariyle yürürlüğe girdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre bu kapsamda yurttaşlar kendi ülkesi dışına çıktığında paketindeki dakikalarla özel numaralar hariç tüm AB numaralarını arayabilecek.

Avrupa Komisyonu bu kararı AB’nin en büyük başarılarından biri olarak yorumladı. Fakat kullanıcılar paketlerini aşmaları durumunda yine yüksek faturalarla karşılaşabilecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Joseph Muscat ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude karara ilişkin ortak bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada “Bunun için 10 yıldan uzun bir süredir uğraşıyorduk. Artık dolaşım ücretleri tarihe karıştı” denildi.

Bazı ülkeler Türkiye’yi de dahil etti

İngiltere’deki bazı telekomünikasyon şirketleri AB’ye üye olmamasına rağmen Türkiye’yi de serbest dolaşım hakkının bulunduğu ülkeler listesine dahil etti.

Bazıları ise serbest dolaşımı yalnızca AB ülkeleri ile sınırladı.