Ana SayfaGüncelABD İstanbul’daki vatandaşlarını ‘açık adres’ vererek saldırılara karşı uyardı

ABD İstanbul’daki vatandaşlarını ‘açık adres’ vererek saldırılara karşı uyardı

HABER MERKEZİ – ABD, Türkiye’deki vatandaşlarını, Şişli ve Mecidiyeköy’deki olası saldırı ihtimaline karşı adres vererek uyardı. Açıklamanın ardından polisler bölgede güvenlik önlemi almaya başladı. ABD’nin ‘güvenlik uyarısı’ için Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Somut istihbarata dayanmıyor” denildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki vatandaşlarını ‘terör tehdidine’ karşı adres vererek uyardı.

ABD Konsolosluğunca yapılan açıklamada Mecidiyeköy ve Şişli bölgesinde olası saldırılar olabileceği belirtildi.

İlk kez ayrıntılı bir şekilde adres veren konsolosluk, vatandaşlarının özellikle Şişli’deki Ağaoğlu Sokak’tan ‘uzak durması’nı istedi.

Amerikan vatandaşlarını, olası bir terör tehdidine karşı Türk güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmek isteriz. Şu aşamada Konsolusluk, bu terör tehdidiyle ilgili spesifik yeni bilgilere sahip değil ancak Amerikan vatandaşlarına 28 Mart’ta yayınlanan Seyahat Uyarısı’nın hala geçerli olduğunu hatırlatırız.

Bu açıklamanın ardından ise Şişli Mecidiyeköy’de, özel harekat polisleri ve resmi polis ekiplerinin şüpheli gördükleri araçlar ve şahıslar üzerinde ‘detaylı arama’ yapmaya başladı.

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı: Somut istihbarata dayanmıyor

ABD’nin uyarısı sonrası Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Dışişleri açıklamasında ABD’nin ‘güvenlik uyarısı’ için “Somut istihbarata dayanmıyor” denildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu’nun açıklaması şöyle:

ABD’nin İstanbul başkonsolosluğu, İstanbul/Şişli ve Mecidiyeköy çevresinde alınan bazı güvenlik önlemleri hakkında bir mesaj yayımlamıştır. ABD makamları bu açıklamayı herhangi bir somut istihbarata istinaden değil, güvenlik makamlarımızca alınan mutat önlemlere dayanarak yapmıştır.