Ana SayfaDünyaABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’yi korumaların saldırısı nedeniyle kınadı

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’yi korumaların saldırısı nedeniyle kınadı

HABER MERKEZİ – ABD Temsilciler Meclisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının protestoculara saldırısını kınayan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti. Buna göre Türkiye, Cumhurbaşkanlığı korumalarının protestoculara şiddet uyguladığı gerekçesi ile kınanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde toplanan ve ellerinde ‘Demirtaş’a özgürlük’ pankartı taşıyan protestocular saldırıya uğramıştı.

Aralarında Erdoğan’ın korumalarının da olduğu çok sayıda kişinin eşlik ettiği saldırıda 2’si ağır 11 protestocu yaralanmıştı.

Saldırı, Amerikan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’nda bir süre önce görüşülmüş ve Türkiye’nin kınanması ile ilgili bir karar tasarısı sunulmuştu.

Komisyon’dan geçen karar Salı günü Temsilciler Meclisi’nde oylandı ve kabul edildi.

Meclis Başkanı’nın oylamayı sesli olarak yaptığı oturumda üyeler “Evet” ya da “Hayır” şeklinde görüş belirttiler. Oylama, “Evet” oylarının farklı çoğunluğu ile sonuçlandı ve tasarı kabul edildi.

Amerika’nın Sesi’ndeki habere göre Türkiye, Cumhurbaşkanlığı korumalarının protestoculara şiddet uyguladığı gerekçesi ile kınanıyor.

354 sayılı kararda ayrıca Türk koruma görevlilerinin diplomatik dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın girişimde bulunması talep ediliyor.

[irp posts=”36445″ name=”Tüm detaylarıyla: Erdoğan’ın korumalarının protestoculara saldırısı New York Times’ta”]